Kalesija: Utakmica reprezentacija amaterskih košarkaških liga BiH i Srbije

Objavljeno: 13.04.17 u 21:09

Kalesija je proteklih pet godina domaćin AKOL lige, prve i jedine amaterske košarkaške lige u BiH. Riječ je o ligi koja okuplja košarkaške ekipe sa područja četiri općine, i koja je uveliko promovisala košarkaški sport, KK Bosna Kalesija, kao i cijelu općina Kalesija.

 

Svake godine tokom deset takmičarskih nedjelja parketom je prodefilovalo više od stotinu ljubitelja košarke, svih generacija, kao i veliki broj ljubitelja ovoga sporta na tribinama.

Na poziv AKL Niš (Amaterska košarkaška liga u Nišu, Srbija) ekipa AKOL-a je prošle godine gostovala u Srbiji, gdje je odigrana ''All Star'' utakmica sa sportskim prijateljima.

Organizatori AKOL-a su odlučili uzvratiti domaćinstvo ekipi iz Srbije, te organizovati veliki sportski događaj u Kalesiji, koji bi zasigurno poslao odličnu sliku u cijelu BiH, ali i u Srbiju.

''All Star'' utakmica AKOL Kalesija – AKL Niš, bi bila svojevrsna utakmica amaterskih reprezentacija BiH i Srbije.

Utakmica je planirana za 29. april u fiskulturnoj sali MSŠ Kalesija.

Osim utakmice selekcija AKOL (Kalesija, BiH) i AKL (Niš, Srbija), ovaj događaj bi bio odlična prilika za druženje sportista prije, tokom i poslije utakmice.

Generalni pokrovitelj manifestacije je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, na čelu sa ministrom Edinom Ramićem.

Upravo je Ramić osigurao i sportsku opremu omladinskim selekcijama KK Bosna Kalesija, koja će na ovoj manifestaciji biti predstavljena.

Manifestaciju organizuju košarkaški entuzijasti, koji su prije pet godina u Kalesiji pokrenuli AKOL ligu; Admir Delić, Admir Karić, Jasmin Tupković i Ademir Pjanić.

Oko organizacije kompletnog događaja se uveliko uključila uprava KK Bosna Kalesija, koja je nosilac navedenih aktivnosti.