Snimila NASA

Kalifornijski požari vidljivi i na fotografijama iz svemira

Objavljeno: 11.11.2018. u 15:54

Fotografija je objavljena na službenoj stranici NASA-e, a na njoj se vide oblaci dima koji se izdižu iznad požarišta na sjeveru i jugu Kalifornije

FOTO: www.nasa.gov

Američka agencija NASA (National Aeronautics and Space Administration) objavila je fotografiju iz svemira na kojoj se vide golemi oblaci dima nastali tokom požara u saveznoj američkoj državi Kaliforniji, javlja Anadolu Agency (AA).

Fotografija je objavljena na službenoj stranici NASA-e, a na njoj se vide oblaci dima koji se izdižu iznad požarišta na sjeveru i jugu Kalifornije.

I fotografija načinjena satelitom Terra ukazuje na ogromne razmjere požara Camp koji je zahvatio sjeverni kalifornijski grad Paradise i požara Hill i Woolsey koji su opustošili područje oko grada Malibu na jugu Kalifornije.

Požar Camp izbio je u četvrtak, a nošen južnim vjetrom zahvatio je dolinu Sacramento duž više od 400 kilometara, uključujući i izgorjeli grad Paradise.

Grad u kojem je živjelo 27.000 ljudi je pretvoren u zgarište, a do sada je potvrđeno da su život izgubile 23 osobe.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije