open-navfaktor-logo
search
Finansijske poteškoće
Kamenica podnio ostavku u MRK Goražde: Moje sugestije nisu doprle ni do gradonačelnika, ni do vlade
Predsjednik i šef stručnog štaba Muškog rukometnog kluba (MRK) Goražde Kasim Kamenica podnio je neopozive ostavke na obje funkcije.
26.05.2023. u 21:30
get url
text

Pojašnjava da je, iako je ostvaren izazovni cilj a to je opstanak MRK Goražde u Premijer ligi BiH, na sjednici Upravnog odbora podnio neopozive ostavke, uz napomenu da su razlozi isključivo finansijske prirode.

- Smatram da sam lično trebao imati više poštovanja i da klub zaslužuje mnogo veći tretman u gradu. Prije dvije godine, kada sam se na Skupštini prihvatio funkcije, obećao sam formiranje ekipe za ekspresni povratak u Premijer ligu i stvaranje stabilnog premijerligaša, što smo učinili na jedan odličan način. Takođe, stvaranje Škole rukometa koja je u tom trenutku bila potpuno zapostavljena, a sada imamo 100 mladih - navodi Kamenica.

Stvaranje budžeta je, kaže, jedino što nije uspio učiniti te je nedostatak adekvatne finansijske podrške razlog njegove ostavke.  

- Jednostavno sam bez umora i uvreda zaključio da prekinem angažman, jer ne vidim sebe u tom projektu dalje. Probao sam doći i do premijera  BPK i dati smjernice kako da se sport finansira u gradu, da se izbjegne politički uticaj skupštinskih zastupnika, već da izgradimo sistem po kojem bi se uradila kategorizacija sporta i klubova, ali sam po tom pitanju ostao neshvaćen i moje sugestije nisu na adekvatan način doprle ni do gradonačelnika, ni do Vlade BPK i premijera, tako da je klub u jednoj nezavidnoj situaciji -naveo je on.

U prilog tome dodao je da se MRK Goražde borio s daleko najmanjim budžetom u Premijer ligi BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.