open-navfaktor-logo
search
Centar Zmajeva
Kamenjaš: Idemo u Češku da se sportski potučemo
Košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine očekuje finiš prvog kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.
28.06.2022. u 13:09
get url
text

Adis Bećiragić zamijenio je na selektorskoj poziciji Vedrana Bosnića, a novi selektor Zmajeva imat će debi protiv Češke, 1. jula u Pardubicama.

- Očekuje nas teška utakmica. Koliko im znači ovaj "prozor" pokazuje da će igrati s Tomašom Satoranskym, Ondrejom Balvinom, ne znamo još da li se Jan Vesely priključio reprezentaciji - izjavio je centar bh. tima Kenan Kamenjaš.

On najavljuje da Zmajevi idu u Češku s namjerom da se sportski potuku i na kraju pobijede.

- Trenirali smo dobro ovih sedam dana, koliko smo na pripremama. Uigravali smo nove akcije. Idemo gore da se sportski potučemo, damo svoj maksimum. Nadam se pobjedi - rekao je Kamenjaš.

Meč Češka - BiH na rasporedu je u petak od 20 sati.

Litvanija nakon četiri kola predvodi tabelu grupe F s maksimalnih osam bodova i već je osigurala narednu rundu kvalifikacija, BiH ima šest, a Bugarska i Češka po pet bodova.

Pored utakmice s Češkom, BiH će na domaćem parketu odmjeriti snage s Bugarskom.Po tri najbolje reprezentacije iz svake grupe plasirat će se u drugu rundu, gdje će biti ukupno 24 tima. Formirane će biti četiri nove grupe (I, J, K, L) sa po šest selekcija. Po tri prvoplasirane reprezentacije iz tih grupa igrat će na Svjetskom prvenstvu 2023. godine u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.