Kanton Sarajevo: Uvode se svjetski standardi u promociji turizma

Objavljeno: 12.01.17 u 08:06 Autor: R. D.

Novoosnovana Turistička zajednica Kantona Sarajevo počela je sa radom nekoliko dana pred Novu godinu, a uposlenici trenutno rade na pribavljanju dokumentacije i usklađivanju akata.

Nermin Muzur, predsjednik Turističke zajednice KS
Nermin Muzur, predsjednik Turističke zajednice KS

Faruk Čaluk, koji je donedavno bio v.d. predsjednika Turističke zajednice KS, izjavio je za Faktor da je Vlada Kantona Sarajevo na tu poziciju imenovala Nermina Muzura. 

- Ostao sam u organizacijskom timu Turističke zajednice KS, a Nermin Muzur je imenovan za predsjednika Turističke zajednice. To je sposoban menadžer koji će, siguran sam, dobro upravljati Turističkom zajednicom. Sarajevo ima potencijal da postane jedna od najpoželjnijih destinacija, uz malo truda se mogu napraviti velike stvari, što je i cilj ove zajednice - kazao je Čaluk.

Usvojen je novi Zakon o turizmu u Kantonu Sarajevo, pa je osnovana i nova Turistička zajednica i kantonalna Vlada vrši imenovanje i razrješenje predsjednika Turističke zajednice. Vlada do sada nije bila zadovoljna predstavljanjem Sarajeva i razvojem turizma generalno, kao i saradnjom sa ostalim turističkim zajednicama u BiH i regionu.

- Naš rad će se zasnivati u skladu sa zakonima i propisima koje je donijela Skupština KS. Naravno da ćemo raditi na promociji turizma Grada Sarajeva i cijelog Kantona. To ćemo raditi po ugledu na svjetske standarde predstavljanja turističkih potencijala – izjavio je za Faktor Nermin Muzur.