open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Kantonalna SDA Sarajevo osudila incident u Ferhadiji
Smatramo da je organizator obilježavanja, odnosno Vlada Kantona Sarajevo, morala osigurati da sve protekne, kao i ranijih godina, mirno i dostojanstveno, naveli su iz SDA
27.05.2019. u 14:06
get url
text

Stranka demokratske akcije najoštrije osuđuje današnji incident na obilježavanju godišnjice stradanja Sarajlija u Ferhadiji. Sramotno narušavanje dostojanstvenog sjećanja na žrtve opsade nema nikakvog opravdanja, ističu iz Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.

-Smatramo da je organizator obilježavanja, odnosno Vlada Kantona Sarajevo, morala osigurati da sve protekne, kao i ranijih godina, mirno i dostojanstveno u duhu sjećanja na žrtve jednog od najgorih ratnih zločina - navode iz SDA i dodaju:

Uznemirujuće scene koje po svemu sudeći imaju i političke konotacije, s obzirom na to da je jedan od aktera incidenta bila kandidatkinja Naše stranke na proteklim izborima, a riječ je o vladajućoj stranci u Kantonu Sarajevo, duboko su povrijedile sve iskrene patriote i građane Bosne i Hercegovine.

-Ako se iza svega krije sraman pokušaj politizacije, zavađanja žrtava i sakupljanja poena, a bojimo se da je to tako, onda je to granica preko koje do sada niti jedan politički subjekt u Kanton Sarajevo nije prešao. Takav odnos prema žrtvama, prema Sarajevu i državi je nedopustiv i nezabilježen u historiji - saopćili su iz Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.