open-navfaktor-logo
search
Ne poštuju se mjere
Kao da nije pandemija koronavirusa: Krcate plaže u Neumu
U Neumu, jedinom bosanskohercegovačkom gradu na obali Jadranskog mora, turistička sezona je u punom jeku, kao da nije pandemija koronavirusa, javlja reporter Anadolu Agency (AA).
22.07.2020. u 15:35
get url
text

Plaže su danas bile krcate turista iz cijele Bosne i Hercegovine. Mnogi su kao destinaciju odabrali Neum, jer većina građana BiH nije u mogućnosti putovati u susjednu Hrvatsku (gdje ih veliki broj tradicionalno ljetuje) zbog propisanih epidemioloških mjera i karantina koje je ova zemlja uvela za sve Bosance i Hercegovce koji ne posjeduju i hrvatsko državljanstvo.

{$galerijaFotografija}

Iako turistički radnici Neuma zadovoljno "trljaju ruke", ono što može zabrinuti jeste da se na centralnim plažama ni danas nisu poštovale epidemiološke mjere, odnosno u mnogim slučajevima propisana distanca, dok su rijetki koristili maske na kojima insistiraju ljekari kako bi se pokušalo ublažiti širenje koronavirusa. U Bosni i Hercegovini danas je najgori dan od početka pandemije koronavirusa jer je zabilježen 331 slučaj zaraze u posljednja 24 sata, a još pet osoba je preminulo.

Neum 22.7.2020.
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.