Kapiten Arsenala poveo Kolašinca na zanimljivo druženje

Objavljeno: 17.07.17 u 12:55

Fudbaleri Arsenala nalaze se u Australiji, tačnije u Sydneyu, a u sklopu ove turneje popularni Topnici pripremaju se za početak nove sezone.

Zmaj i saigrači se družili sa divljim životinjama Australije FOTO: SCREENSHOT
Zmaj i saigrači se družili sa divljim životinjama Australije FOTO: SCREENSHOT

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Sead Kolašinac nedavno je upisao prve minute za londonski sastav, a borbeni Zmaj još uvijek se uklapa u tim i zamisli iskusnog francuskog stručnjaka Arsenea Wengera.

Period privikavanja na nove timske kolege još uvijek traje, ali olakšavajuća okolnost za Zmaja svakako je činjenica da se u timu Arsenala nalaze tri njemačka fudbalera pa će komunikacija biti mnogo lakša, a osim kapitena Pera Metesackera, Mesuta Özila i Shkordana Mustafija tu je i Jens Lehman, Wengerov stručni saradnik i nekadašnji golman njemačke reprezentacije.

Iskusni Mertesacker će i ove sezone biti Wengerova produžena ruka na terenu, a kapiten Topnika odlučio je Seada Kolašinca i Francisa Coquelina izvesti na jedno zanimljivo druženje.

Naime, njemački defanzivac poveo je svoje saigrače u Barangaroo kako bi svi zajedno naučili nešto više od kulturi Aboridžina, ali se i družili sa koalama i vombatima, životinjama karakteristični isključivo za Australiju.