Eksplozija u Mostaru

Karačić: Još smo u šoku, mislili smo da je zemljotres ili grom

Objavljeno: 03.09.2018. u 14:16 Autor: A. B. Š.

Završen je uviđaj na mjestu eksplozije koja je noćas odjeknula ispod automobila u mostarskom naselju Rodoč, a još nije poznato o kakvoj napravi je riječ

FOTO: A. BEČIĆ ŠUTA

Snažna eksplozija uznemirila je stanovnike ovog naselja, a kako saznajemo na mjestu događaja, nepoznata naprava bila je podmetnuta pod "mercedes", čiji je vlasniki D. Gubeljić, a oštećenja su nastala i na "polu" u vlasništvu V. Karačić.

Građani su policiji slučaj prijavili u 1.40 minuta.

Povrijeđenih, nije bilo, ali su od jake detonacije porazbijana stakla u stubištu zgrade, kao i na dva prozora na stanu u prizemlju zgrade, koji pripada porodii Karačić.

Suprugu vlasnika automobila V. Karačića, još vidno uplašenu i uznemirenu, zatekli smo dok je čistila ostatke polomljenog stakla. Pored oštećenog vozila zatekli smo i njegovog vlasnika, koji nam je kazao da još nije došao sebi od pretrpljenog straha.

Foto: A. BEČIĆ ŠUTA

Pokazuje nam na pričinjenu štetu na vozilu: branik, žmigavci i farovi vise. Vozilo je bilo parkirano tačno ispod prozora stana, pored "mercedesa".

- Još ne mogu da dođem sebi od šoka. Sreća pa su nam bile spuštene roletne i prozor zatvoren. Pet minuta nakon detonacije nismo znali šta se dešava, otišli smo u dnevni boravak misleći da je zemljotres. Vidim sve stoji, ne trese se, pomislih možda je grom. Tek kada sam se vratio u sobu čujem glasove ispod prozora. Tada smo shvatili o čemu se radi- govori Karačić, dodavši da nema komentara na sve što se desilo.

Vlasnik "mercedesa" nije bio raspoložen za razgovor, tek je kratko prokomentarisao da ne zna što mu se ovo desilo. Na vozilu je nastala veća materijalna šteta, uništen je prednji dio te motor vozila.

Tužiteljica koja rukovodi istragom nam je kazala da će tek nakon vještačenja biti poznato o kakvoj napravi je riječ.

- Izuzeti su tragovi da se utvrdi o kakvoj se eksplozivnoj napravi radi, a prema informacijama sa lica mjesta eksplozivna naprava je bila postavljena pod vozilo - rekla nam je.

VEZANI TEKST - Eksplodirala bomba ispod automobila

Komšije sa kojima smo razgovarali nam nisu ništa mogli reći, jer, kako kažu, niko ništa nije čuo niti vidio. 

Počiniocima ovog krivičnog djela na ruku je išlo i vrijeme, jer su zbog kiše koja je padala, mostarske ulice bile puste. 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije