open-navfaktor-logo
search
Široki na Grbavici
Karačić: Očekuje nas sigurno kvalitetan teren i motivisan protivnik
Nakon uvjerljive pobjede nad Slobodom fudbalere Širokog Brijega očekuje teško gostovanje na Grbavici kod Željezničara.
04.12.2020. u 12:49
get url
text

- U pitanju je derbi dva tima koji imaju pozitivne rezultate u posljednje pripreme. Očekuje nas sigurno kvalitetan teren i motivisan protivnik, a to je osnovni preduvjet za istinski derbi - kazao je trener Toni Karačić na današnjoj konferenciji za medije.

Istaknuo je kako se njegova ekipa u pozitivnom ozračju priprema za ovu utakmicu te vjeruje kako će sav rad iz posljednje reprezentativne stanke uspjeti naplatiti na pravi način i na Grbavici na kojoj nisu izgubili od augusta 2016.

- Ne opterećujemo se previše statističkim brojkama, ali i one mogu biti dodatni motiv mojim momcima. Uživamo plodove našega rada, motivisani smo, želimo odigrati kvalitetno i pobijediti. Radujem se ovoj utakmici - dodao je Karačić koji neće moći računati samo na povrijeđenog Filipa Brekala, dok svi ostali igrači konkurišu za utakmicu.

Njegovo mišljenje dijeli i kapiten Dino Ćorić koji je među najiskusnijima u timu i koji iza sebe ima na desetke odigranih derbija s Plavima s Grbavice.

- Ne trebamo se posebno pripremati za ovu utakmicu. U pitanju je derbi koji, istina, kao i svaka druga utakmica nosi tri boda, ali naboj je mnogo veći. Ne nedostaje nam motiva i nestrpljivo čekamo istrčati na Grbavici - istaknuo je Ćorić.

On je većinu ovosezonskih utakmica odigrao na svojoj uobičajenoj poziciji, na desnom krilu, a u posljednje vrijeme mijenjao je Branimira Cipetića na desnom boku. Ističe kako je zadovoljan svojim igrama u ovoj sezoni.

- Mi igrači uobičavamo reći kako uvijek može bolje. No, doista je tako. Zadovoljan sam svojim igrama, hvala Bogu, bude i dobrih i loših igara, ali znam da mogu i bolje. Zdrav sam i spreman na nove izazove - poručio je Ćorić.

Nedjeljnu utakmicu na Grbavici koja počinje u 15 sati sudit će Dragan Petrović, a ista će biti u direktnom prijenosu na MojaTV.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.