open-navfaktor-logo
search
Trener Širokog
Karačić: Pobjeda u Banjoj Luci vraća nas u borbu za Evropu
U 27. kolu Premijer lige BiH petoplasirani NK Široki Brijeg gostuje u Banjoj Luci kod drugoplasiranog Borca.
23.04.2021. u 12:19
get url
text

Ekipa s Pecare u ovaj susret ulazi nakon tri vezane utakmice bez pobjede, a trener Plavo-bijelih Toni Karačić istakao je u petak kako mu, bez obzira na nepovoljne rezultate, prezentacija igrača na terenu i zalaganje daju optimizam za sljedeće utakmice.

Bez obzira na to što su imali rezultatsku krizu, navodi, u NK Široki Brijeg vlada dobro ozračje.

Spomenuo je i splet nesretnih okolnosti protiv Krupe i poraz protiv Veleža, no smatra kako njegova ekipa nije nadigrana.

- Najgori je trenutak kad ekipa dobro igra, a opet iz nekog razloga gubi. Međutim, takvo razmišljanje stvara negativno ozračje i mentalitet gubitnika kojeg ne želim u svom timu. Želim da ovo teško razdoblje prebrodimo, a to najbolje možemo kroz rad - kazao je Karačić.

Dodao je kako igraju protiv tima koji im je jedan od direktnih protivnika za Evropu.

- Pobjedom možemo doći u poziciju da se ponovo borimo za plasman u Evropu. Ova je utakmica jako teška za nas, ali kao i ranije, pripremamo se da odigramo što kvalitetniju utakmicu u Banjoj Luci - istakao je Karačić.

Utakmicu između Borca i Širokog Brijega najavio je i kapiten tima s Pecare Božo Musa koji je kazao kako nakon svake utakmice, bez obzira na pobjedu ili poraz, razgovor i analiza postoji.

- Niko od nas nije zadovoljan s osvojenim jednim bodom. Smatram kako je šef upravu kada kaže da ni u jednom susretu nismo nadigrani. No, uvijek radimo i razgovaramo, i nakon pobjede i nakon poraza (…) Sigurno da nas u nedjelju očekuje teška utakmica i kvalitetan protivnik, ali na kraju krajeva, ni za jednu utakmicu u ovoj ligi se ne može reći da je lagana. U svaku utakmicu treba ući s maksimalnom koncentracijom i ostaviti zadnji atom snage na terenu - kazao je kapiten Širokog Brijega.

Susret se igra u nedjelju, 24. travnja, u 19 sati na Gradskom stadionu u Banjoj Luci. Borac je u ovom trenutku na drugom mjestu s 50 bodova, dok su Širokobriježani peti sa 45 osvojenih bodova. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.