open-navfaktor-logo
search
Komentar kola
Karačić: Zaslužena pobjeda Veleža i bod Mladosti, imali su i čist penal
Fudbaleri Širokog Brijega poslije dva odigrana kola Premijer lige Bosne i Hercegovine jedini su tim, uz Borca i Željezničar, s maksimalnim bodovnim učinkom.
10.08.2020. u 19:09
get url
text

Nakon što su na otvaranju nove sezone na Pecari savladali Tuzla City (1:0), u drugom kolu su zabilježili prvu gostujuću pobjedu, i to na Otoci protiv Olimpika.

Sastav Tonija Karačića trijumfovao je s 2:1, a Alen Jurilj bio je glavni protagonist druge ovosezonske pobjede njegovog tima. Ovaj 24-godišnji krilni fudbaler postigao je oba gola. Njegov trener za Faktor je prokomentarisao susrete drugog kola domaćeg fudbalskog prvenstva.

Radnik - Željezničar 0:2
Po onome što sam gledao i vidio mogu reći da je pobjeda Željezničara sasvim zaslužena. Oni su kao i mi sezonu otvorili s dvije pobjede.

Borac - Sloboda 2:0
Bez obzira na to što je obje utakmice igrao kod kuće u obje je pobjedu, a sigurno da je bilo pritiska, upravo zbog činjenice da su u prva kola bili domaćini. Trijumf u prvom kolu bio je dosta doninantan, dok je Sloboda bila dosta konkurentniji pobjednik. Ipak, Borac je na kraju pobijedio i dosta sretno, ali zasluženo. Vjerujem da su s ovom pobjedom ispunili svoj cilj. Ni kod kuće nije lako dobiti dva susreta na otvaranju nove sezone.

Mladost - Sarajevo 2:2
Ovo je sigurno najveće iznenađenje u ovom kolu, no uvjeran sam da će takvih biti još u nastavku sezone. Još prošle sezone sam govorio kako Mladost nije loša ekipa. Možda su sada izgubili na kvaliteti odlaskom Isakovića, Atajića i Fanima, ali oni imaju dosta kvalitetnih mladih igrača, u čiji kvalitet sam se imao priliku uvjeriti u reprezentaciji. Generalno, Mladost već neko vrijeme gaji taj rad s mladim igračima koji su uglavnom školovanje prošli u Želji i Sarajevu. Prošle sezone Sarajevo je na Koševu više nego sretno stiglo do pobjede, tako da smatram da je Mladost zasluženo stigla do boda. Na kraju, imali su na i onaj čist penal.

VEZANI TEKST - Najboljih 11 druge runde PLBiH: Dvojica debitanata, Dudić trener kola

Olimpik - Široki Brijeg 1:2
Mi smo se pripremali za ovu utakmicu kako bi pokušali pobijediti. Mislim da smo bili puno kvalitetniji od protivnika. Ova tri boda bila su jako važna za nas jer su nam donijela dodatno samopouzdanje pred utakmicu s Veležom.

Velež - Zrinjski 2:0
Gledao sam snimak ove utakmice koja je bila dosta zahtjevna, pogotovo za Velež, s obzirom na to da su poraženi u prvom kolu gdje su izgubili s visokim rezultatom. Mislim da je domaćin na kraju stigao do zaslužene pobjede. Njih je poraz na Grbavci malo prizemljio poslije najava pred početak prvenstva. Ipak, treba reći da je Velež igra dosta dobro, da je to sadržajan fudbal i uvjeran sam da će igrati sve kvalitetnije.

Mislim da je dobro da tim poput Veleža ima visoke ciljeve i ambicije, što je dobro za ligu. To je novi moment za njih da pokušaju igrati ozbiljniju igru u borbu za pozicije u vrhu tabele. Mislim da su oni to svojim igrama i zaslužili. No, sada se treba boriti sa novim pritiskom, pa ćemo vidjeti kako će "plivati" u tim vodama. Mi smo u toj poziciji u prednosti, jer su naši igrači naviknuti i žele se boriti za trofeje.

Tuzla City - Krupa 1:0
Nakon što sam čitao izjave, mislio sam da je Tuzla Citya bio doninatnija ekipa u ovom susretu, ali kada sam pogledao snimak to baš i nije bilo tako. Mislim da je utakmica izjednačena. Bilo je poluprilike, ali je na kraju individualni kvalitet domaćinu pomogao da utakmicu riješi u svoju korist.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.