open-navfaktor-logo
search
Zastupnički dom FBiH
Karajbić: Vlada FBiH ovaj Parlament pravi budalama
U toku je izjašnjavanje zastupnika o amandmanima na Prijedlog budžeta FBiH za 2020. godinu
18.12.2019. u 12:27
get url
text

Nastavljena je današnja sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH i u toku je glasanje o amandmanima koji su uloženi na Prijedlog budžeta FBiH za 2020. godinu. Sjednica je nastavljena nakon što je Zastupnički dom FBiH dobio mišljenje Vlade FBiH o amandmanima, a ukupno su uložena 34 amandmana, koje Vlada FBiH u većini nije prihvatila.

Ljutitio se prisutnima obratio zastupnik Elvir Karajbić (SDP) uputivši kritike Vladi FBiH.

- Ne prihvatam izjašnjenje Vlade FBiH jer smo doživjeli poniženje od Vlade FBiH koja je prekršila članove Poslovnika. Ako Vlada nije čitala amandmane, ako napiše za većinu amandmana da tehnički nisu ispravni, treba reći da nije čitala amandmane. Kada odbija amandmane Vlada FBiH treba dati obrazloženje zašto ih odbija, neka ovaj Parlament ne pravi budalama, jer i mi možemo reći da Vlada ne zna čitati amandmane – rekao je Karajbić.

Zastupnici u većini slučajeva ne prihvataju izjašnjenje Vlade FBiH o amandmanima tako da traže od Parlamenta da se izjasni o amandmanima koji su predloženi. 

- Neka Vlada nekoga zaposli da piše obrazloženje na odbijene amandmane,  ovo bruka Vladu i ponižava parlamentarce - rekao je zastupnik Irfan Čengić (SDP). 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.