open-navfaktor-logo
search
Otpušteni iz bolnice
Kardinal Puljić i nadbiskup Vukšić oporavili se od koronavirusa
Vrhbosanski nadbiskup Vinko kardinal Puljić i nadbiskup koadjutor mons. Tomo Vukšić, nakon ponovnog testiranja su negativni na koronavirus te su danas poslijepodne pušteni iz Opće bolnice "Prim dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu, gdje su bili na liječenju. 
12.12.2020. u 19:09
get url
text
Vinko Puljić
Vinko Puljić

Oni se osjećaju dobro i nastavljaju oporavak u svojoj rezidenciji, saopćila je Vrhbosanska nadbiskupija.

Po izlasku iz bolnice, kardinal je izrazio zahvalnost osoblju Opće bolnice te svim vjernicima koji su ih pratili molitvom.

- Obojica želimo zahvaliti tolikim dobrim dušama koje su izrazile solidarnost s nama u bolesti i molili za naše zdravlje. Te su molitve bile snaga na putu borbe sa zarazom. Zatim želimo zahvaliti medicinskom osoblju na tom odjelu COVID-19. Ne samo da su bili profesionalni, nego humani i vrlo ljubazni. Divili smo se njihovoj strpljivosti s pacijentima. U prvi mah smo mislili da su takvi prema nama, a kasnije smo uvidjeli da su takvi prema svakom pacijentu. Bili smo zadivljeni i zahvalni. Prošavši kroz to iskustvo borbe sa zarazom koronavirusom, osjećamo potrebu ponovo naglasiti važnost opreza i odgovornosti čuvanja vlastitog i tuđeg zdravlja - poručio je vrhbosanski nadbiskup.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.