navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Slavni glumac

Karijeru je započeo pornićem, prodao psa zbog neimaštine, a život mu je spasio film "Rocky'"

Glumac Sylvester Stallone danas, 6. jula, slavi 75. rođendan. Čovjek inspirativne životne priče poznat je po svom usponu od beskućnika do svjetski poznate filmske zvijezde.

Objavljeno: 06.07.2021. u 08:37
get url
text

Sin emigranta italijanskog porijekla Michael Sylvester Gardenzio Stallone rođen je na današnji dan 1946. godine. Sylvester je rođen s paralizom donjeg lijevog dijela vilice, što je u prvim godinama njegovih maštanja o tome da postane glumac bila nepremostiva prepreka na svakoj audiciji.

U ranim devedesetim Stallone je prolazio kroz težak period u životu. Živio je u siromaštvu te je iz očaja prihvatio ulogu u erotskom filmu, a honorar ga je spasio od spavanja na autobuskoj stanici.

- Tuga, zabrinutost, strah, neizvjesnost. Morao sam prodati i psa, to mi je bilo najgore. Svako ko je imao ili ima psa, zna o čemu govorim. Pro­dao sam ga za 40 dolara jer samo morao kupiti hranu - rekao je glumac.

Nakon dvije sedmice gledao je bokserski meč između Muhammeda Alija i Chucka Wepnera i to ga je inspiriralo da napiše scenarij za slavni film "Rocky". Napisao ga je za 20 sati. Pokušao ga je prodati i ponuđeno mu je 125.000 dolara. No, imao je jedan uvjet - želio je glavnu ulogu, ali studio ga je odbio.

Odbio je veliku svotu novca za scenarij jer mu uloga nije bila ponuđena. Nakon dugog pregovaranja, za manju svotu produkcijska kuća pristala je otkupiti scenarij i dati Stalloneu glavnu ulogu.

Film je osvojio tri Oscara, a Stallone je nominiran za najboljeg glumca.