open-navfaktor-logo
search
Tragičar LP
Karius predstavljen u Bešiktašu: Merhaba, došao sam osvajati titule
Turski fudbalski velikan Bešiktaš danas je u Istanbulu predstavio novog golmana Lorisa Kariusa koji je na period od dvije godine posuđen iz engleskog Liverpoola, javlja Anadolu Agency (AA).
29.08.2018. u 15:08
get url
text

Njemačkog golmana je na stadionu Vodafone Park predstavio predsjednik Bešiktaša Fikret Orman koji je izrazio zadovoljstvo da je mladi golman postao član crno-bijelog tima.

Karius je obraćanje novinarima počeo turskim pozdravom “merhaba“, a potom je kazao da je sretan i uzbuđen što je došao u veliki istanbulski klub.

- Jučer sam odradio u prvi trening i upoznao nove saigrače. To je stvarno dobra ekipa i za mene je ovo veliki izazov u karijeri. Ovo je klub s bogatom tradicijom i veoma dobrim navijačima. Ponosan sam što sam tu - poručio je 25-godišnji Karius.

Ističući kako je uvjeren da će nastupima u Bešiktašu dodatno unaprijediti svoju igru, Karius je kazao da je dolazak u Istanbul za njega korak naprijed u karijeri i kako se nada osvajanju titula.

- Prije transfera sam se raspitivao o Turskoj i njenom fudbalu i čuo sam samo pozitivne stvari koje su samo potvrdile moja prethodnna saznanja - kazao je Karius.

Novinari su Kariusa pitali i kako se nosi sa čestim medijskim natpisima o njegovom izgledu i poređenju s poznatim holivudskim glumcima, a on je kazao da mu sve to godi, ali da je tu prevashodno da dobro brani mrežu Besiktasa i ne razmišlja mnogo o drugim stvarima.

Karius se prisjetio i prošlogodišnjeg finala Lige prvaka u kojem je napravio nekoliko velikih pogrešaka koje je Real Madrid iskoristio i savladao ekipu Liverpoola te je kazao da je to bio nesretan dan za njega, ali da su greške sastavni dio fudbalske igre.

- Bio je to loš dan u mojoj karijeri. Sastalo mi se tog dana mnogo stvari i sve je nesretno završilo. To je sada iza mene i apsolutno sam koncentriran na budućnost - kazao je Karius.

Ističući da je odluku o prelasku u Bešiktaš samostalno donio, njemački golman Karius je kazao da je dugo razgovarao s trenerom Liverpoola Jurgenom Kloppom koji ga je želio zadržati na Anfieldu i da ga je na kraju uvjerio da je njegova želja ispravna.

Novinari su od Kariusa tražili komentar i u vezi s rasističkim napadima zbog kojih se Mesut Ozil povukao iz njemačke reprezentacije, ali predsjednik Besiktasa Orman je kazao da je riječ o svečanom predstavljanju Kariusa i da takve komentare može davati u narednim razgovorima s novinarima.

- Novinari ponekad znaju okrenuti situaciju u drugom pravcu. Želimo da naš novi član Karius ima odličan start u ekipi, da danas govori o sebi i Bešiktašu, a ne želim sutra u novinama vidjeti njegove komentare o Mesutu - kazao je Orman.

Bešiktaš će sutra u Istanbulu dočekati beogradskog Partizana u revanš meču play-offa za grupnu fazu Evropa lige.

- Sutra imamo veoma važan meč. Prva utakmica je završena remijem 1:1. Želimo proći u grupnu fazu takmičenja. Neće biti Partizanovih navijača, kao što ni naši nisu išli u Beograd. Sve karte su prodate i sutra ćemo igrati pred punim tribinama - kazao je Orman.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.