open-navfaktor-logo
search
Predsjednik FK Sarajevo
Kasum objasnio smjenu Hadžića i zašto je Marinović dobio podršku
Gostujući u emisiji Sarajevska špica na TVSA predsjednik Upravnog odbora FK Sarajevo Damir Kasum govorio je o aktuelnoj situaciji u redovima bh. prvaka koji se u srijedu plasirao u finale Kupa Bosne i Hercegovine.
22.04.2021. u 19:22
get url
text

Jedna od najaktuelnijih tema u Bordo klubu je smjena Emira Hadžića, koordinatora sportskog segmenta.

- Mi smo već duži period vidjeli da rezultati nisu idealni, ali nakon poraza od Borca sam u nedjelju odmah sazvao vanrednu sjednicu na kojoj smo pokušali pronači način kako vratiti ekipu na pobjedničke staze, što smo nadam se uspjeli sinoćnjom pobjedom - kazao je Kasum, te dodao:

- Po imenovanju za predsjednika kluba u februaru ove godine u intervjuu za Bordo TV rekao da se Upravni odbor neće petljati u rad rukovodioca pojedinih sektora sve dok oni imaju rezultate. Nažalost, rezultati nisu bili očekivani, pa smo nakon analize rada i rezultata cjelokupnog sportskog segmenta pristupili smjeni Emira Hadžića koji je bio najviše odgovoran za sportski segment.

Za razliku od Hadžića, trener Vinko Marinović i njegov stručni štab dobili su podršku klupske uprave.

- Odlučili smo da damo priliku stručnom štabu, jer nismo kratkog pamćenja. Stručni štab na čelu sa Marinovićem je napravio fantastične rezultate sa ovom ekipom, bez obzira kako završila ova sezona. Vinko je vodio tim koji je ostao neporažen u domaćim takmičenjima tokom 2020. godine. Mislim da će to uvijek ostati zapisano zlatnim slovima u historiji našeg kluba - naglasio je Kasum.

Ipak, na pitanje o tome do kada će Marinović imati podršku Kasum je rekao:

- Na osnovu mog ličnog isksutva sa Vinkom mislim da je to jedan izuzetno korektan i pošten čovjek, a takvi ljudi su u današnjem vremenu rijetkost. On sve podređuje dobrobiti kluba i mislim da će on sam prepoznati taj momenat ukoliko više ne bude mogao doprinijeti razvoju kluba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.