open-navfaktor-logo
search
Norveška
Katastrofalne odluke u napadu koštale Zmajeve protiv Portugala
BiH je drugi dio otvorila serijom 3:0, golman Grahovac je upisao nekoliko intervencija i ostavio Portugalce  bez gola u prvih devet minuta nastavka
12.01.2020. u 17:27
get url
text

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine na korak je do ispadanja  sa Evropskog prvenstva nakon što je u drugom kolu grupe D izgubila od selekcije Portugala rezultatom 27:24.

Za Portugal je ovo druga pobjeda na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta. Podsjetimo, Portugalci su u prvom kolu senzacionalno pobijedili Francusku.

Reprezentacija Portugala je vodila tokom cijelog prvog dijela. Imali su raspoloženog golmana Quintanu koji je u prvih 30 minuta upisao osam intervencija. Prednost Portugala rasla je i do plus tri, a na odmor su odnijeli jedan gol prednosti (12:11).

BiH je drugi dio otvorila serijom 3:0, golman Grahovac je upisao nekoliko intervencija i ostavio Portugalce  bez gola u prvih devet minuta nastavka.

Portugalci su ubrzo uzvratili identičnom serijom 3:0, a u 43. minuti rezultat je bio izjednačen 15:15.

Ubrzo je Portugal serijom od 5:0 otišao na maksimalnih četiri gola prednosti i to nakon nekoliko vezanih tehničkih grešaka bh. tima u napadu. Vodili su 20:16 u 49. minuti.

Četiri minute prije kraja bilo je 26:22, a svega dvije minute do kraja BiH je smanjila na 26:24.

Nikola Prce sa pet golova bio je najefikasniji pojedinac kod BiH. Vladimir Vranješ je dao četiri, a Marko Panić tri gola. Naš golman Nebojša Grahovac skupio je devet, a Benjamin Burić četiri odbrane.  Alfredo Quintana završio je dvoboj sa 13 odbrana.  Sa desnog krila mrežu BiH je izrešetao Pedo Portela. Meč je okončao sa 10 golova.

Od 18.15 sati u našoj grupi sastaju se Norveška i Francuska. Zmajevi imaju samo još teoretske šanse za prolaz dalje. Potrebno je da Francuska večeras slavi protiv Norveške, a onda da u zadnjem kolu bh. tim sruši Francuze, a Portugal savlada Norvešku. Tada bi se pravila mini tabela i o putniku o drugi krug odlučivala bi gol-razlika.

U posljednjem kolu BiH igra protiv Francuske.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.