open-navfaktor-logo
search
Prognoze doktora
Katastrofalne vijesti: Igrač od 100 miliona eura odigrao 36 mečeva i prijeti mu kraj karijere
Eden Hazard (30), fudbalski A reprezentativac Belgije, zaista nema sreće sa povredema.
18.03.2021. u 16:26
get url
text

Od kada je stigao u madridski Real na teren je istrčao tek 36 puta u svim takmičenjima! Povrede ga nisu mazile, a čini se kako je forsiranje i prerani povratak sada uzrokovao možda i nepremostivi problem za njega i Kraljeve.

Prije nekoliko dana iz Reala su objavili kako je Hazard ponovno povrijeđen, još jednom mu je stradao zglob desne noge, njegov najveći problem posljednjih godina. Niko ne zna kad će se igrač za kojeg je Real u ljeto 2019. godine Chelseaju platio čak 100 miliona eura odštete vratiti na teren. Ako se uopće ikad više i vrati...

Doktor Jose Gonzalez Perez, koji je svojedobno radio za madridski Atletico, progovorio je za španske medije o težini Hazardove povrede. Njegove prognoze su, malo je reći, katastrofalne. Jasno je kazao da operacija u ovom slučaju ne dolazi u obzir, jer bi to za belgijskog fudbalera vrlo lako moglo značiti kraj karijere!

- Treća operacija na Hazardovom zglobu je strašno rizična jer postoji mogućnost da nakon nje više jednostavno neće moći igrati fudbal - rekao je doktor Gonzalez, dodavši:

- Ako se odluči na konzervativnu metodu oporavka bez operacije, procjena je kako bi već za nekoliko mjeseci mogao započeti s treninzima. Ali ne i s igrom! Iz iskustva vam govorim da Hazard ove sezone više neće moći igrati za Real Madrid. Ne bi se smio vraćati na teren sve dok ne bude 100 posto spreman.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.