navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Snimanje Avatara

Kate Winslet u kultnoj pozi s "Titanika", ali sad pod vodom

Raširenih ruku s kojih se vijori lepršavi plašt glumica Kate Winslet neodoljivo je podsjetila na kultnu scenu iz filma "Titanic".

Objavljeno: 30.10.2020. u 08:15
get url
text

Za razliku od filma u kojem je s Leonardom DiCaprijem stekla svjetsku slavu, engleska glumica i sama je ovog puta završila pod vodom.

Opisana scena snimana je na dnu vodenog spremnika za potrebe dugo očkivanog nastavka filma "Avatar", koji bi se trebao pojaviti u decembru 2022. Godine.

Kate u filmu glumi "vodenu osobu" imena Ronal.

Upečatljiv kadar, sličan onom iz epskog filma Jamesa Camerona iz 1997. podijelio je na svom Instagramu producent Jon Landau.

 

"Želio sam podijeliti ovu fotografiju Kate Winslet nakon što sam pročitao njen intervju u Hollywood Reporteru" - napisao je Landau i nastavio citirati Kate iz tog intervjua:

"Kako bih odigrala tu ulogu u "Avataru" morala sam savladati ronjenje na dah, što mi je bilo nevjerovatno. Najduže sam zadržala dah sedam minuta i 14 sekundi. Lude, lude stvari", rekla je Winslet, a onda se sjetila da je možda previše otkrila o tajnom projektu:

"Ma ne, zapravo ne mogu. Da, glumim vodenu osobu. Ja sam vodena osoba".

Na dugo očekivanom nastavku naučno-fantastičnog filma iz 2009. godine radi se već duže od deset godina, a Cameron istovremeno radi na dva nastavka, od kojih bi prvi premijeru trebao imati 16. decembra 2022. godine.

Drugi nastavak Avatara navodno se događa 12 godina nakon događaja iz prvog filma, a u njemu ćemo pratiti Jakea Sullyja (Sam Worthington) u njegovim lutanjima planetom Pandora s novom porodicom koju ima s Neytiri (Zoe Saldana).

Treći nastavak "Avatara" planiran je za decembar 2024. godine, a spominju se još dva nastavka, u decembru 2026. i decembru 2028. godine, koji će se prema Cameronovim riječima snimati samo ako dva nastavka na kojima trenutno rade, zarade novac.