open-navfaktor-logo
search
Dan šehida na Kovačima
Kavazović: Pozivam sve koji me čuju da napuste prazan govor i svađe
Učenjem Fatihe i polaganjem cvijeća i vijenaca, drugog dana Ramazanskog bajrama na šehidskom mezarju Kovači u Sarajevu obilježen je Dan šehida.
22.04.2023. u 14:20
get url
text

{$galerijaFotografija}

- Danas smo na Kovačima među bijelim nišanima, među šehidima našeg grada i domovine. Nismo ih zaboravili i nećemo ih zaboraviti - poručio je reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović na šehidskom mezarju Kovači u Sarajevu na obilježavanju Dana šehida, javlja Anadolija.

Centralni događaj održan je na Šehidskom spomen-mezarju Kovači u Sarajevu gdje je položeno cvijeće na centralnom platou i na mezaru prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića.

- Danas smo na Kovačima među bijelim nišanima, među šehidima našeg grada i domovine. Nismo ih zaboravili i nećemo ih zaboraviti. Kad god dođemo ovdje, osjećamo njihovu prisutnost. Danas je njihov dan, dan koji smo mi odredili da ih se na Bajram sjetimo i posjetimo ih, uključimo u našu bajramsku radost, da budu s nama ovako neposredno, inače su oni tu svakog dana među nama - kazao je Kavazović.

Kako je kazao, u svakom našem danu ima udjela šehida, jer da nije njih bilo, stvari bi bile sasvim drugačije i mi možda danas ne bismo stajali ovdje.

U obraćanju prisutnima na Šehidskom mezarju Kovači, Kavazović je naglasio da neće odustati od vrijednosti za koje su se šehidi borili.

- U društvu ovih naših velikana želimo još jednom iskazati svoju odlučnost da nećemo izdati principe radi kojih su šehidi žrtvovali svoje živote. Borit ćemo se, biti postojani i odlučni, i ako Bog da, pobijediti. Pobijedit ćemo ako budemo iskreni u našoj borbi i ako se budemo borili kako treba. Ta borba uvijek mora podrazumijevati sve ljude, i to želim ovdje naglasiti - istakao je reis Kavazović.

Mišljenja je da da bismo to postigli, moramo objediniti svoje snage i nastupati jedinstveno.

- Moramo biti uključeni, davati svoj doprinos. Pozivam sve koji me čuju da u sebi ožive ovaj duh i krenu u ovom pravcu, da napuste prazan govor i svađe, da svoje vrijeme ne troše na malo važne strane. Samo tako će naša borba moći biti krunisana uspjehom, a mi živjeti u dostojanstvu i časti - poručio je Kavazović.

Dodao je da je to težak put, pun izazova, koji vodi do veličanstvenih rezultata.

Šehidsko mezarje Kovači, 22.04.2023
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.