open-navfaktor-logo
search
Koronavirus
KCUS apeluje na građane koji nisu hitni slučajevi ili životno ugroženi da ne dolaze na pretrage
Klinički centar Univerziteta u Sarajevu apeluje na sve građane, koji nisu hitni slučajevi ili životno ugroženi, da ne dolaze na dijagnostičko radiološke i laboratorijske pretrage.
16.03.2020. u 13:55
get url
text

KCUS trenutno prima na dijagnostičke pretrage (biohemijske, mikrobiološke, hematološke) i radiološku dijagnostiku isključivo vitalno ugrožene onkološke i pedijatrijske pacijente, za usluge sekundarnog B i tercijarnog nivoa.

Kako se navodi u saopćenju KCUS-a, redovne terapijske usluge pružaju se onkološkim i dijaliznim pacijentima, te trudnicama sa komplikacijama trudnoće i dijagnosticiranom trombofilijom. Hitni operativni program odvija se po ustaljenom protokolu.

- Lijekovi za određene grupe pacijenata izdaju se na recepciji KCUS, uz prethodni dogovor sa odgovornim ljekarima. Strogim preventivnim mjerama spriječit ćemo širenje koronavirusa. Apelujemo na građane da budu maksimalno savjesni i odgovorni u cilju zaštite zdravlja, te se striktno pridržavaju uputa Kriznog štaba Kantona Sarajevo - ističe se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.