KCUS dobio video-kolonoskop za kvalitetnije dijagnostičke pretrage pacijenata

Objavljeno: 13.09.17 u 18:01

Kompanija AbbVie d.o.o. donirala je danas video – kolonoskop Klinici za gastroenterohepatologiju KCUS, zahvaljujući kojem će se omogućiti brže i kvalitetnije dijagnostičke pretrage pacijentima.

Kolonoskopija je etablirana i vrlo precizna metoda koja predstavlja “zlatni standard” kada je u pitanju dijagnosticiranje različitih crijevnih oboljenja.

Primopredaji aparata prisustvovala je i generalna direktorica KCUS prof. dr. Sebija Izetbegović, ljekari i medicinske sestre Klinike za gastroenterohepatologiju. Ovu donaciju ispred Klinike preuzela je dr. Amra Puhalović, koja je izrazila veliko zadovoljstvo uručenom donacijom.

- Veoma sam zahvalna generalnoj direktorici prof. dr. Sebiji Izetbegović, direktorici internističkih disciplina prof. dr. Seniji Rašić, šefici Klinike za gastroenterohepatologiju dr. Aidi Saray, koja je i pokrenula inicijativu za donaciju. Aparat ćemo iskoristi na najbolji način - poručila je dr.Puhalović.

Prema riječima generalne direktorice prof. dr. Izetbegović, saradnja KCUS-a i AbbVie d.o.o. traje duži period.

- Trudit ćemo se i ubuduće da nastavimo zajednički raditi na poboljšanju uvjeta liječenja naših pacijenata. Naši uposlenici su izuzetno stručni, profesionalni i odgovorni u svom radu, a mi se trudimo pratiti ih i podržati ovisno od mogućnosti, između ostalog i kroz nabavku neophodnih dijagnostičkih aparata i tehničke opreme. Današnja donacija je od velikog značaja kako za pacijente, tako i za ljekare i medicinsko osoblje – kazala je Izetbegović.

AbbVie je američka biofarmaceutska kompanija osnovana 2013. godine, koja spaja stručnost i stabilnost farmaceutskog sektora s inovativnim duhom biotehnologije. Kompanija ima podružnice u 179 svjetskih zemalja u kojima broji više od 28 hiljada zaposlenika. U Bosni i Hercegovini djeluju od 2013. godine, a osnovna područja djelovanja su imunološki modificirane bolesti i hepatologija.

- Izuzetna nam je čast što doniramo vrijedan aparat, video-kolonoskop, koji će pacijentima upućenim na Kliniku za gastroenterohepatologiju KCUS omogućiti bržu dijagnostičku obradu. Zadovoljstvo nam je da će ova donacija doprinijeti poboljšanju zdravstvene zaštite pacijenata - rekao je Dario Nenadić, direktor kompanije AbbVie.d.o.o.