Kendall Jenner: Kada sam oca vidjela u haljini, zamalo mi je srce stalo

Objavljeno: 20.04.17 u 09:44

Manekenka Kendall Jenner (21) priznala je kako joj je srce gotovo stalo kad je prvi put vidjela svog oca, tad poznatijeg kao Bruce Jenner (67), obučenog kao ženu.

- Digla sam se usred noći i otišla u kuhinju po čašu vode, gdje sam naletjela na tatu koji je bio odjeven u haljinu. Nisam ga odmah prepoznala. Kad sam shvatila da je to on, pala sam u očaj - prisjetila se Kendall.

Dodala je kako je u to vrijeme skrivao svoju transrodnost, pa bi se oko četiri ujutro, prije nego što se članovi porodice probude, odijevao poput žene.

Manekenka je teško prihvatila da je izgubila oca Brucea, koji je promjenom spola postao žena.

- Znala sam nalaziti perike i lakove za nokte u kući. Bruce je bio vrlo tajnovit. Neko vrijeme bila sam uvjerena da vara našu majku - priznala je manekenka.

Caitlyn Jenner promijenila je spol u januaru ove godine, na što se odlučila nakon braka s Kris Jenner (65), od koje se razvela 2015.  

Iza sebe ima tri propala braka i šestero djece. Nedavno je rekla kako se više ne želi seksati sa ženama, te da je konačno spremna na seks s muškarcima. Caitlyn je napisala i memoare pod nazivom "The Secrets of My Life" u kojima opisuje svoju transformaciju u ženu, ali otkriva i mračne tajne iz svoje prošlosti. Knjiga iz štampe izlazi 25. aprila.