open-navfaktor-logo
search
Novi-stari šampion
Khabib: Niko ne govori o vrijeđanju moje vjere, države i porodice
Novi-stari šampion kojem prijete ozbiljne kazne i sankcije izvinio se zbog svog postupka nakon meča
07.10.2018. u 09:38
get url
text
Khabib Nurmagomedov se izvinio svima
Khabib Nurmagomedov se izvinio svima

Meč u kojem je Khabib Nurmagomedov gušenjem savladao Conora McGregora i tako zadržao titulu UFC-a prvaka u lakoj kategoriji izazvao je brojne reakcije.

Ne zbog zbog dešavanja tokom meča, već zbog onoga što je uslijedilo nakon što je irski borac "tapkao" u četvrtoj rundi.

Dagestanac je nakon predaje Irca iskočio iz oktagona i napao jednog od sparting partnera svog protivnika koji mu je dobacivao tokom meča, što je potvrdio i prvi čovjek UFC-a Dana White.

Skoro istovremeno su Khabibovi saradnici napali Conora, zbog čega su uhapšeni odmah nakon meča. Ipak, prema informacijama koje sitžu iz Las Vegasa, gdje je održan UFC 229, McGregor je odustao od tužbi protiv trojice članova Nurmagomedovog tima.

Novi-stari šampion kojem prijete ozbiljne kazne i sankcije, a White je čak govorio i o mogućnosti gubitka titule, izvinio se zbog svog postupka nakon.

- Izvinjavam se komisiji u Nevadi i Las Vegasu. Ovo nije moja bolja strana. Kako to da svi pričaju o tome da sam ja preskočio kavez? Kako to da niko ne priča o vrijeđanju moje vjere, države, porodice i mog oca koji me učio da moram sve poštovati. Conor i njegova ekipa su sve to promišljeno uradili. Elhamdulillah pojas je ovdje i to je najvažnije. Hvala vam što ste me čekali ovdje i još jednom izvinjavam se Las Vegasu i Nevadi. Elhamdulillah ja sam neporažen šampion. Vladimir Putin me upravo zvao i čestitao mi i rekao da je ponosan na mene - kazao je Khabib, a zatim napustio prostoriju za press konferenciju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.