open-navfaktor-logo
search
Neporaženi šampion
Khabib Nurmagomedov se prisjetio oca i poručio: Sve pripada Allahu i njemu ćemo se vratiti
Khabib Nurmagomedov, neporaženi UFC prvak, prošle godine pretrpio je težak gubitak u porodici.
04.07.2021. u 18:43
get url
text

Njegov otac Abdulmanap preminuo je 3. jula 2020. godine. Na godišnjicu očeve smrti Khabib se oglasio objavom na Instagramu. Objava sadrži video u kojem Abdulmanap hrani konje, a Khabib je u tekstu napisao:

- Danas je godina otkako nas je moj otac napustio. Taj događaj digao je moju razinu svijesti da ništa na ovom svijetu ne pripada nama, čak ni naša djeca, roditelji i posjedi. Sve je privremeno i prolazno. Sve pripada Allahu i njemu ćemo se vratiti. Vežite vaša srca za Allaha, budite više nasamo s Njim.

Doći će vrijeme kad ćemo svi završiti u grobu, a tamo ćemo biti sami. Naši prijatelji, rodbina i posjedi neće biti s nama. Pratit će nas samo naša djela - napisao je Khabib koji se i penzionisao u prvoj borbi nakon smrti svoga oca.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Khabib Nurmagomedov (@khabib_nurmagomedov)

Problemi za Khabibovog oca počeli su krajem aprila 2020. godine, piše Fightsite. Kada se vratio iz šetnje planinama primjetio je respiratorne probleme. Odbijao je otići doktoru, no nakon dva dana bio je primoran otići u bolnicu u Mahačkalu gdje su mu počeli tretirati upalu pluća.

Na koronavirus je bio negativan sve do sredine maja, no kako je vrijeme odmicalo, stanje 57-godišnjaka drastično se pogoršavalo, a zadesilo ga je niz problema. Počevši od plućnih i srčanih poteškoća pa sve do moždanog udara, a jedno vrijeme je bio i u komi.

Abdulmanap Nurmagomedov bio je ključna figura u formiranju Khabiba kao jednog od najboljih MMA boraca u historiji. Međutim, utjecaj Abdulmanapa nije vezan samo za Khabiba. Abdulmanap je jedan od najzaslužnijih za sve veći proboj Dagestanaca na globalnu MMA scenu. Zaista velik trener i čovjek.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.