Kim Jong-un upozorava SAD da prestane zalaganje za sankcije UN-a: Ameriko, patit ćeš kao nikad do sada!

Objavljeno: 11.09.17 u 10:20

Sjeverna Koreja upozorila je da će nanijeti "najveću patnju" Sjedinjenim Američkim Državama ako Washington nastavi da se zalaže za oštrije sankcije Ujedinjenih nacija poslije šestog nuklearnog testa Pjongjanga.

Sjevernokorejskog diktatora treba ozbiljno shvatiti
Sjevernokorejskog diktatora treba ozbiljno shvatiti

U saopćenju Ministarstva vanjskih poslova Sjeverne Koreje piše da će se, ako Washington bude utjecao na usvajanje "ilegalne i nezakonite rezolucije", kako kažu, o oštrijim sankcijama, Pjongjang pobrinuti da SAD "plati cijenu", objavila je državna agencija KCNA.

- Mjere koje će preduzeti Sjeverna Koreja nanijet će SAD-u najveću bol i patnju u njihovoj historiji - saopćilo je Ministarstvo, prenosi AFP.

Svijet će, kako se dodaje, "vidjeti da Sjeverna Koreja može da ukroti američke gangstere preduzimanjem niza akcija koje su oštrije nego što su oni ikad mogli da predvide".

Washington želi da Savjet sigurnosti UN-a glasa danas o uvođenju novih sankcija Pjongjangu, uprkos protivljenju Pekinga i Moskve.

SAD predlaže naftni embargo za Sjevernu Koreju, zamrzavanje imovine njenog lidera Kim Jong-una, ali i zabranu izvoza tekstila i isplate zarada severnokorejskim radnicima u inostranstvu.