Rijetko oboljenje

Kineskinja ne može čuti samo muške glasove

Objavljeno: 12.01.2019. u 15:54

Ovo rijetko oboljenje može biti izazvano stresom, pretpostavljaju medicinski stručnjaci

FOTO: ILUSTRACIJA

Djevojci u Kini je dijagnosticirana rijetko zdravstveno stanje zbog kojeg ne čuje glasove muškaraca, ali može čuti ženske glasove.

Djevojka koja je identificirana kao Chen, otkrila je da ne može čuti svog dečka, a noć prije je zaspala sa "zujanjem" u ušima.

Požurila je u bolnicu Qianpu u Xiamenu, gdje su doktori bili zbunjeni.

- Mogla me čuti kad sam razgovarao s njom, ali kad je ušao mladi muškarac, nije ga uopšte mogla čuti - rekla je dr. Lin Xiaoqing, prenosi Russia today

Doktorica je ubrzo djevojci Chen dijagnosticirala gubitak sluha obrnutog nagiba, što znači da može čuti samo visoke frekvencije. Doktori misle da je stanje možda izazvano stresom.

Takvo rijetko stanje pogađa jednog od 13.000 oboljelih od gubitka sluha. Teško ga je otkriti jer i pacijenti i medicinski stručnjaci često nisu svjesni tog stanja. Pacijenti mogu imati simptome kao što je teško razumijevanje ljudi kada govore na telefon, zbog niže frekvencije te ne čuti zujanje frižidera.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije