PU Foča

Kinezi zalutali zbog navigacije, pronađeni na lokalnom putu u Višegradu

Objavljeno: 18.05.2019. u 16:03

Ovo je već treći put do sada da je policija iz Višegrada pružila pomoć stranim državljanima, a sve zbog pogrešnog navođenja elektronske mape

FOTO: Arhiv

Policija u Višegradu pronašla je jučer u rejonu sela Velji lug, u toj općini, četvero Kineza, koji su se bili izgubili na njima nepoznatim šumskim terenima.

- Operativnim putem, policijski službenici su došli do saznanja o kontakt telefonu, kao i o GPS koordinatima mjesta na kome se Kinezi nalaze, te su zajedničkom i brzom intervencijom policijskih službenika policijskih stanica koje pripadaju Policijskoj upravi Foča, pronađeni kineski državljani na lokalnom seoskom putu pored šumskog potoka u mjestu Velji lug, kod Višegrada – saopćeno je danas iz Policije uprave Višegrad.

Ukazana im je potrebna pomoć, a potom su se, na lični zahtjev, uputili u pravcu Sarajeva.

Ovo je već treći put do sada da je policija iz Višegrada pružila pomoć stranim državljanima, a sve zbog pogrešnog navođenja elektronske mape.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije