open-navfaktor-logo
search
Vrijeme u BiH
Kiša na zapadu zemlje: Reumatske bolove i nesanicu će imati osjetljive osobe
Danas će na zapadu Bosne prijepodne padati slaba kiša, a u ostalim krajevima očekuje se oblačno vrijeme sa maglom.
29.11.2020. u 08:34
get url
text

Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus dva i tri stepena na jugu zemlje i do 10°C.

Kada je riječ o biometeorološkim prilikama, hladno vrijeme, praćeno padavinama, loše će djelovati na većinu populacije. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, u noći problemi sa snom. Pri tome je i dalje poželjno posvetiti pažnju odijevanju, te ne pretjerivati sa aktivnostima.

Sutra će biti pretežno sunčano vrijeme u Hercegovini i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne se prognozira pretežno oblačno vrijeme.

U utorak također pretežno sunčano vrijeme u Hercegovini, jugozapadu Bosne i na planinama. U većem dijelu Bosne se prognozira dugotrajna magla ili niska oblačnost. U večernjim satima naoblačenje u cijeloj zemlji. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus sedam i minus dva stepena.

U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme u srijedu. Padavine se očekuju na zapadau i jugozapadu Bosne te u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus šest i minus jedan stepen.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.