Kiša otežava vožnju, na granicama čekanja do dva sata

Objavljeno: 12.08.17 u 17:08

Zbog kiše koja pada, u većem dijelu BiH saobraća se usporeno, po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu. Iz BIHAMK-a apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Povećana je i opasnost od odrona kamenja na kolovoz.

Pojačana frekvencija vozila na graničnim prijelazima  FOTO: ARHIV
Pojačana frekvencija vozila na graničnim prijelazima FOTO: ARHIV

Povremeni kraći zastoji aktuelni su na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi: M-5 Donji Vakuf - Travnik, M-4 Tuzla - Kalesija, M-16 Bugojno - Kupres, M-17 Maglaj - Žepče i M-18 Sarajevo - Vogošća.

Na graničnom prijelazu Doljani pojačana je frekvencija vozila u oba smjera, a na prelazak granice čeka se do 90 minuta. Na prijelazu Bosanski Brod na ulazu u BIH čeka se do 90 minuta.

Na prijelazima Orašje, Bijača i Deleuša na izlazu iz BiH čeka se od 45 do 60 minuta. Na graničnom prijelazu Hum na izlazu iz BiH nema dužih zadržavanja, ali gužve su na izlazu iz Crne Gore (GP Šćepan polje), a čekanja su i do 2 sata.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta.

BIHAMK podsjeća, za međunarodni promet vozila, privremeno su otvoreni granični prelazi: Duži-Imotica, Orahov Do-Slano i Hadžin Potok-Bogovolja.