open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Kiša pokvasila ceste, povećana opasnost od odrona
Zbog kiše koja je padala tokom noći BIHAMK upozorava na mjestimično mokar ili vlažan kolovoz, kao i na povećanu opasnost od odrona.
08.08.2020. u 08:15
get url
text

Jutarnje magle ima na pojedinim dionicama uz rijeke Bosnu i Lašvu. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Na magistralnom putu Ljubinje-Trebinje na dionici od Ljubinja do skretanja za Ravno, svaki dan osim nedjelje od 08 do 14 sati obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje.

Saobraćaj se zbog radova svaki dan osim nedjelje obustavlja i na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad u mjestu Bjelajce od 08 do 16 sati. Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelima Vinac (Jajce-Donji Vakuf) i Jasen (Prozor-Jablanica), a vozila saobraćaju obilaznicama oko tunela.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo na magistralnom putu Jošanica-Rajlovac, kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na magistralnim putevima Srebrenik-Šićki Brod (preko Tinje, u mjestu Drenik) i Olovo-Semizovac (dva mosta preko Ljubine), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

U toku su radovi na asfaltiranju magistralnog puta Brčko-Bijeljina (od kružnog toka “Ilićka” do naselja Gredice). Za vrijeme izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Danas i sutra će zbog izvođenja sanacionih radova od 08 do 19:30 sati biti obustavljen saobraćaj na regionalnom putu R-403 Ćoralići-Tržačka Raštela. Za vrijeme obustave vozila će se usmjeravati na alternativni pravac.

Na graničnim prijelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prijelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova. Na ostalim graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja, saopćio je BIHAMK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.