open-navfaktor-logo
search
Finansijski problemi
KK Bratunac raspustio ekipu, neće igrati Prvenstvo BiH
Prvenstvo Bosne i Hercegovine za košarkaše neće se igrati u Bratuncu iduće sezone, jer su uprava i trener raspustili ekipu poslije samo desetak dana priprema.
14.09.2022. u 10:08
get url
text

Razlog je jednostavan - nema novca, a da će doći do ove situacije moglo se naslutiti i prije dva mjeseca. Ve­ć tada bilo je jasno da će uprava veoma teško skupiti ekipu za nastup u Ligi BiH, ali je nekako uspjela u tome.

Desetak dana poslije početka priprema sve je krenulo nizbrdo i trener Ognjen Radić prije četiri dana raspustio je tim, ali razloge tog poteza nije iznio.

Ipak, član UO i sportski direktor u ostavci Dane Dragičević u razgovoru za Glas pojasnio je situaciju.

- Problem jeste taj što Općina nema novca za sport, ne samo za košarku, a još veći problem predstavlja činjenica da nam niko ne može obećati makar okvirni budžet. Prema nekim navodima, za kompletan sport u budžetu Općine ostalo je između 10 i 20 hiljada maraka, tako da se ne smijemo upustiti u novu avanturu odnosno da klubu stvaramo dodatne troškove.

Svi momci su otišli jer im ne možemo osigurati redovnu isplatu. Mislim da smo bili korektni prema njima i da imaju dovoljno vremena da nađu nove angažmane u čemu bismo im i mi ponudili pomoć. Nije bilo jednostavno im reći da moraju potražiti nove sredine, ali smatram da smo ispali pošteni jer su neki od njih porodični ljudi i nikoga nismo htjeli uvlačiti u neizvjesnost - rekao je Dragičević za GS.

Istakao je da su pojedini članovi uprave nudili pomoć koja ne bi bila dovoljna da izguraju cijelu sezonu dok je klub vezan za Općinu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.