open-navfaktor-logo
search
Sturridge u nevolji
Klađenje: Bivšem engleskom reprezentativcu tromjesečna suspenzija, a dobio je i otkaz...
Bivši engleski reprezentativac Daniel Sturridge zaradio je tromjesečnu suspenziju zbog kršenja kladioničarskih pravila i za njega je ova sezone gotova, saopćio je Engleski fudbalski savez.
03.03.2020. u 08:36
get url
text

Sturridge je u ponedjeljak raskinuo i ugovor sa turskim Trabzonsporom, koji je važio do ljeta 2022. godine.

Englez je u januaru 2018. svojim bliskim prijateljima pružao informacije o transferu iz Liverpoola u Sevillu, kako bi se mogli kladiti. Bizarno je da do posla u konačnici nije ni došlo.

Sturridge je prošlog ljeta kažnjen dvosedmičnom suspenzijom i novčano 75.000 funti. Fudbalski savez se žalio na takvu odluku, što je komisija u konačnici i prihvatila.

Kaznu je potvrdila i FIFA.

Daniel Sturridge za Redse je u 160 utakmica postigao 67 golova, a karijeru je počeo u Manchester Cityju, prije nego što je stigao u Chelsea 2009. godine, pa je tako u karijeri prošao brojne engleske velikane.

VEZANI TEKST - Sturridge sporazumno raskinuo ugovor sa Trabzonsporom

U augustu prošle godine potpisao je za Trabzonspor nakon što mu je istekao ugovor s Liverpoolom, a turski navijači su mu priredili fenomenalan doček. Ljubav nije dugo potrajala, a nekad velika nada engleskog fudbala za Trazbon je odigrala samo 11 utakmica u kojima je zabila četiri gola.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.