open-navfaktor-logo
search
Nova administracija
Ključna agencija SAD-a priznala Bidenovu pobjedu, Trump predaje vlast
Emily Murphy, šefica ključne američke savezne agencije za opće poslove (GSA), čije je formalno priznavanje rezultata američkih izbora ključno za prijenos vlasti, poslala je pismo Joeu Bidenu u kojem ga je izvijestila da tranzicija s administracije Donalda Trumpa na novu upravu može početi.
24.11.2020. u 08:06
get url
text

Time je Biden u praksi i zvanično postao novi predsjednik, a sve će formalizirati elektorski kolegij 14. decembra. CNN piše da u pismu šefice GSA Bidenu stoji da je Trumpova administracija spremna za početak formalne tranzicije vlasti.

- Ozbiljno shvatam ovu ulogu i, zbog najnovijih događanja koja uključuju pravne izazove i potvrde izbornih rezultata, šaljem danas ovo pismo kako bih omogućila da vam sredstva i službe budu dostupni - napisala je u pismu Bidenu.

Donald Trump je na Twitteru napisao da je naložio da se učini sve potrebno kada je riječ o inicijalnim procesima za tranziciju vlasti, no isto tako da se njegova borba nastavlja.

- Ipak, u interesu naše zemlje, poručujem Emily i njenom timu da učine ono što treba učiniti kad je riječ o početnim protokolima, i rekao sam mom timu da učini isto - napisao je Trump.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.