Kljujić sa ministrom Fišom: Pravi borci stavljeni su u drugi plan

Objavljeno: 20.03.17 u 15:48

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo primio je nekadašnjeg člana Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine, političara, novinara i pisca Stjepana Kljujića.

Uz evociranje uspomena na proteklu odbrambeno-oslobodilačku borbu i njene heroje, razgovarano je i o statusu boračke populacije danas, a posebno o negodovanju boraca izazvanom nedavnim objavljivanjem podataka o postojanju 570.000 pripadnika boračke populacije u FBiH.

- Došlo je do neprimjerenog povećanja broja boraca, zbog čega su istinski borci stavljeni u drugi plan i opravdano negoduju - istakao je Kljujić ovom prilikom. Dodao je i da pravi borci nisu adekvatno nagrađeni kao i da zbog ovoga proživljavaju novi psihološki šok, te je naglasio da država mora rješavati pitanje stvarnih boraca i onih koji su se infiltrirali među njih.

Ministar Fišo je izjavio da je Kljujić, kao član ratnog Predsjedništva, dao nemjerljiv doprinos u odbrani naše domovine i njenom predstavljanju u UN-u i Američkom kongresu tokom tog njegovog mandata, te je naglasio da su Armija RBiH, kao i njeno Predsjedništvo, stvoreni na multietničnosti, saopćeno je iz Pres-službe Vlade KS.