open-navfaktor-logo
search
Spektakl u Istanbulu
Klopp najavio Superkup Evrope, Liverpool će imati podršku i iz BiH
Supruge Liverpoolovog dvojca Firmino - Fabinho pozirale sa šalom OLSC BiH
13.08.2019. u 21:16
get url
text

Šef stručnog štaba Liverpoola Jurgen Klopp izrazio je optimizam pred meč Superkupa Evrope koji će se igrati sutra u Istanbulu, javlja Anadolu Agency (AA).

Aktuelni osvajači UEFA-inih Lige prvaka i Evropa lige Liverpool i Chelsea sutra će na stadionu Bešiktaša "Vodafone Arena" igrati meč Superkupa Evrope, što će im biti prilika za prvi trofej u novoj sezoni.

- Svjesni smo važnosti meča. Međusobno se dobro poznajemo s rivalima. Svi mečevi na početku sezone su teški. Fizički nismo na vrhuncu spremnosti, ali to važi i za naše protivnike. Liverpool ima tim za uspjeh i sutrašnji meč je odlična prilika da to pokažemo. To nam je važan meč i u potpunosti smo koncentrirani na to - poručio je Klopp.

Podsjetivši kako je Istanbul poseban grad za Liverpool i kako svi pamte finale Lige prvaka iz 2005. godine, Klopp je kazao da je ovo novi tim koji se želi dokazivati na terenu.

Njemački stručnjak Kloop iznenađen je što većina Liverpool vidi kao favorita u sutrašnjem meču te je dodao da cijeni tim Chelseaja.

Redsi će imati veliku podršku u Istanbulu, a na tribinima će biti i navijači iz BiH. Na Facebook stranici Liverpool FC BiH, inače stranici službeno priznatog fan kluba Redsa iz BiH, objavljena je fotografija supruga Liverpoolovog dvojca Firmino - Fabinho, koje su pozirale sa šalom OLSC BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.