open-navfaktor-logo
search
Proximus liga
Klub dvojice bh. internacionalca izbjegao bankrot
Sud u Kortijku povukao zahtjev za proglašenjem bankrota nakon što je Roeselare dao dovoljno jake argumente da je u mogućnosti izvršiti plaćanje nakupljenih dugova
19.09.2019. u 18:40
get url
text

Novu sezonu belgijske Proximus lige (drugi rang takmičenja) fudbaler Roeselare otvorili su katastrofalno, a poslije šest odigranih kola tim čiji dres nose Nermin Zolotić i Sanjin Lelić nalazi se na posljednjoj poziciji sa svega dva osvojena boda.

Osim što su rezultatski loše ušli u novu sezonu, Roeselareu je prijetio i bankrot zbog finansijskih dugova iz prethodnog perioda, a pod znakom pitanja bila je utakmica u gostima kod Lokerena koja je na rasporedu u subotu.

Ipak, kako pišu belgijski mediji utakmica dva posljednjeplasirana tima igrat će se u ranije zakazanom terminu. Najpoznatiji sportski portal u Belgiji Sporza.be piše kako je sud u Kortijku povukao zahtjev za proglašenjem bankrota nakon što je Roeselare dao dovoljno jake argumente da je u mogućnosti izvršiti plaćanje nakupljenih dugova.

Inače, od ove sezone bivši kapiten mlade reprezentacije Nermin Zolotić često nosi i kapitensku traku, dok je nekadašnji fudbaler Olimpika, Sarajeva i Čelika Sanjin Lelić u Roeselare stigao u finišu ljetnog prelaznog roka. Očito njihov tim očekuje grčevita borba za opastanak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.