- SDA Unsko-sanskog kantona je jedinstvena, a u Klubu SDA postoji samo jedna struja koja želi djelovati u interesu građana i budžetskih korisnika, kako bi kantonalne institucije radile u punom kapacitetu, što je Vlada predvođena Ružnićem dovela u pitanje. Umjesto što se bavi Strankom demokratske akcije pretvarajući se, iz straha od smjene, u glasnogovornika SDP-a, za premijera bi bolje bilo da prezentira ostvarene rezultate Vlade koju vodi od 2018. godine.

S obzirom da se uglavnom bavio skupljanjem 16 ruku u Skupštini, svima je jasno da nema za predstaviti ništa konkretno. Materijali koje je Vlada slala u Skupštinu uglavnom su za cilj imali saniranje političkih frustracija pojedinaca i opstanak na vlasti po svaku cijenu - navodi se u saopćenju. 

Iz Kluba zastupnika SDA ističu da su "sa ponudom koju su dali SDP-u pokazali odgovornost prema građanima i poslali poruku da nisu od onih koji samo kritikuju, nego nude i rješenja".

- Smatramo da građani Unsko-sanskog kantona zaslužuju bolju, efikasniju i transparentniju Vladu neopterećenu raznim aferama, a koja može do kraja mandata postići konkretne rezultate. Vodeći se činjenicom da je SDP druga po snazi stranka u aktuelnoj većini, da smo zajednički formirali stabilne većine u Ključu i Bužimu, ali i da smo blizu postizanja dogovora u Bosanskoj Krupi, ponudili smo im da predlože mandatara za sastav nove Vlade za kojeg smo spremni dati podršku. U tom smislu Klub SDA je potpuno jedinstven i kompaktan, a ponuda kredibilna i transparentna.

Na kraju, pitamo premijera Ružnića koliko struja ima u A-SDA? Mi znamo za tri: oni koji imaju pravosnažne sudske presude, oni koji imaju potvrđene optužnice i  oni koji su predmet istraga o kojima su upoznati građani našeg kantona - stoji na kraju saopćenja Kluba SDA.