open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Klub zastupnika SDA u BPK: Premijer Ćulov poručuje građanima da je otkrio toplu vodu
Povodom medijskog obraćanja premijera Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Edina Ćulova na RTV BPK u pogledu rezultata 100 dana rada Vlade BPK Goražde, Klub zastupnika SDA u Skupštini BPK Goražde oglasio se saopćenjem za javnost.
28.03.2023. u 12:30
get url
text

- Premijer Bosansko-podrinjskog kantona je u prezentovanju najvažnijih rezultata rada pokazao da je njegovo prebivalište u Sarajevu s obzirom na to da je pokazao potpuno nepoznavanje društvenih dešavanja u ovom Kantonu. Premijer poručuje građanima da je otkrio vodu ili što bi se u narodu reklo otkrio je "toplu vodu" - saopćili su iz Kluba zastupnika SDA u Skupštini BPK Goražde i dodali:

- Premijer u svom obraćanju građanima otkriva da se probija tunel Hranjen. Podsjećamo građane da je projekat izgradnje brze ceste Goražde-Sarajevo i ključni objekat Tunela Hranjen započet i realizuje se u mandatu Vlade FBiH i Vlade BPK, vlada koje predvodi ili je predvodila SDA. Podsjećamo da je implementator projekta Vlada FBiH, a investitor J.P. Autoceste FBiH sa nepromijenjenim kadrovima i ta činjenica je i danas aktuelna.

Dodaju da je prilikom prezentovanja 100 dana rada Vlade BPK građanima otkriveno da se gradi nova zgrada za mlade.

- Podsjećamo građane da se projekat izgradnje stanova za mlade po aktuelnom modelu implementira već osam godina i da su izgrađene tri zgrade i izvršene sve radnje za početak izgradnje nove zgrade (lamela L) o kojoj se govori prilikom prezentovanja rada - saopćili su.

Također, dodaju, premijer građanima otkriva da se u okviru projekta CEB II kreće sa izgradnjom objekta Staračkog doma.

- Podsjećamo građane da je projekat izgradnje objekta Staračkog doma i ostalih zgrada nakon niza aktivnosti koje su vodili kadrovi SDA odobren i stvorene su gotovo sve pretpostavke za početak izgradnje o kojoj se govori. Podsjećamo da je u sklopu tog projekta do sada izgrađeno pet zgrada i izvršena sanacija potkrovnih stanova - dodaju u saopćenju.

Od premijera se, kako ocjenjuju, populizmom nastoje ranije započeti projekti građanima predstaviti kao novi, odnosno otkriva se kako se u narodu kaže "topla voda".

- Često se koriste termini ranija netransparentnost i slično, ali zabrinjava činjenica kada premijer putem medija kaže "mislim da sam završio sa Fekrijem". To je klasični primjer netransparentnosti i nepoznavanja dešavanja na prostoru BPK od premijera. Da je informisan znao bi da pomenuti privrednik mnogim našim građanima nije isporučio plaćenu robu - navode zastupnici SDA u BPK.

Tvrde da u 100 dana rada Vlade BPK, osim prezentovanja započetih projekata kao nešto novo, ništa nije urađeno od obećanja koja su ponuđena građanima kao što je regulisanje pijace, proizvodnje peleta, značajnije podrške općinama, brojnih projekata međunarodnih organizacija i tako dalje.

- Sa druge strane, želimo pozdraviti napore koji se poduzimaju na nastavku opremanja i sanacije stanja u zdravstvu i unapređenju statusa zdravstvenih radnika. Pozdravljamo napore na opremanju policije Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i podržavamo sve aktivnosti koje doprinose poboljšanju života građana - zaključuju u saopćenju.

Vlada BPK Goražde jučer je predstavila izvještaj o stotinu dana rada. Na pres konferenciji je bilo govora o započetim infrastrukturnim  projektima ključnim za razvoj ovog dijela Bosne i Hercegovine. Premijer BPK Edin Ćulov, rezimirajući dosadašnji rad Vlade, kazao je između ostalog kako je zadovoljan da su pokrenuti projekti koji su u interesu razvoja ovog dijela BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.