open-navfaktor-logo
search
Ništa od povratka
Klupska legenda odbila ponudu Barcelone
Želio bih se zahvaliti klubu na ukazanom povjerenju koje su mi dali ponudivši mi poziciju s tako velikom odgovornošću, kazao Puyol
26.09.2019. u 16:16
get url
text

Carles Puyol, nekadašnji kapiten Barcelone odbio je ponudu da postane sportski direktor kluba u kojem je proveo cijelu igračku karijeru, prenosi Anadolu Agency (AA).

Aktuelni šampion Španije razgovarao je sa 41-godišnim Puyolom, koji se oprostio 2014. godine, o tome da se vrati u klub u drugačijoj ulozi. Nakon igračke karijere Puyol je ostao na Camp Nou kao pomoćnik tadašnjem sportskom direktoru Andoniju Zubizarreti. No, napustio je funkciju u januaru 2015. godine, ubrzo nakon što je Zubizarreti uručen otkaz.

- Nakon što sam sve izvagao, odlučio sam da ne prihvatim ponudu kluba. To nije bila lagana odluka, jer sam uvijek govorio da bih se želio vratiti svome domu, ali nekoliko ličnih projekata u koje sam trenutno uključen mogli bi me spriječiti da dam ekskluzivnu posvećenost kakvu ta pozicija zaslužuje. Želio bih se zahvaliti klubu na ukazanom povjerenju koje su mi dali ponudivši mi poziciju s tako velikom odgovornošću - objavio je Puyol na Twitteru.

Puyol se sa 17 godina priključio omladinskoj školi Barcelone, da bi se potom kroz B tim probio do najjačeg sastava. Nekada sjajni defanzivac za Barcu je odigrao 593 takmičarske utakmice i postigao 18 golova. Između ostalog osvojio je šest naslova šampiona Španije i tri pehara Lige šampiona. U dresu reprezentacije Španije, s kojom je bio evropski i svjetski šampion, upisao je 100 nastupa uz tri pogotka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.