Treneru mostarskog tima Feđi Dudiću na raspolaganju su bili svi igrači, osim povrijeđenih Obrena Cvijanovića i Alena Dejanovića, koji će propustiti utakmicu u četvrtak.

VEZANI TEKST - Dudić u "problemima" oko sastava: Već sada imam velike dileme za utakmicu

Dudić je optimističan te je kazao da su igrači spremni i da vjeruje da će adekvatno odgovoriti na evropski izazov.

- Corelaine igra klasični starinski otočki fudbal koji je u Engleskoj i Škotskoj davno prevaziđen. To je specifičan način igranja, kakvog u Bosni i Hercegovini nema. Pokušavamo se prilagoditi tome, radimo simulaciju onoga što bi nas moglo čekati, a to je mnogo dugih lopti, ubačaji iz auta ka petercu ili korneri koji idu ka drugoj stativi. Očekujem malu tremu, a nadam se da će je navijači razbiti na početku. U našem timu oko 70 ili 80 posto igrača ranije nisu imali priliku igrati u Evropi. Dobra stvar je da sam što se tiče sastava na slatkim mukama. Drago mi je što se proširio kadar i što danas za startnih 11 konkuriše 17 ili 18 igrača - naglasio je Dudić.

Za veznjaka Veleža Samira Radovca je veliki motiv činjenica da će se utakmica igrati u njegovom rodnom Sarajevu. Ulog je veliki, kao i očekivanja.

- Znamo šta nose ove utakmice. Spreman sam i sretan što je dosadašnji dio priprema protekao bez povreda. Znamo šta nas očekuje. Prolaskom dalje čeka nas meč protiv AEK-a. Nadam se da ćemo odigrati dobro i proći dalje - rekao je Radovac.

Enver Marić i Džemal Hadžiabdić na tribinama stadiona "Rođeni" / FOTO: AA

Današnji trening sa tribina stadiona "Rođeni" posmatrale su Veležove legende Enver Marić i Džemal Hadžiabdić.

Utakmica Velež - Corelaine igrat će se u četvrtak u 20.30 sati na stadionu Grbavica u Sarajevu. Igrači i stručni štab Veleža sutra će otputovati za Sarajevo, a posljednji trening pred utakmicu odradit će sutra na Grbavici u terminu odigravanja susreta. Inače, za utakmicu vlada veliko interesovanje u Mostaru i prava je šteta što je u prodaju pušteno samo 5.000 ulaznica.