Knjiga Akifa Agića "Reload-Priče iz života" promovirana u Sarajevu

Objavljeno: 24.08.17 u 22:18

Knjiga Akifa Agića "Reload-Priče iz života" predstavljena je večeras u Sarajevu u prisustvu brojnih poštovalaca Agićevog štiva, predstavnika vlasti Federacije BiH, kao i drugih zvanica. Knjiga je promovirana u mutimedijalnoj sali Memorijalnog centra Kovači.

Agić: U knjigu je unio srce i dušu, tako je i izvještavao sa ratišta
Agić: U knjigu je unio srce i dušu, tako je i izvještavao sa ratišta

Agić, koji je bio ratni izvještač Radio-televizije Bosne i Hercegovine iz Gornjeg Vakufa te potom iz cijele srednje Bosne, novinarima je izjavio da je ovo njegova složena, a zapravo jednostavna knjiga, koja pokazuje kako “mali“ ljudi mogu biti veliki i kako može biti velika - mala zemlja Bosna i Hercegovina.

- Knjiga je “pokupila“ sve osjećaje, “buknula“, jer je za to potrebno puno osjećaja, ljubavi - rekao je između ostalog autor, dodajući da je ovo njegovo štivo trenutno najčitanije u Bosni i Hercegovini, a čitano je i u regionu te širom svijeta.

Promotori su bili: Sejo Omeragić, Zikreta Ibrahimović, fra Janko Ljubos, Mirsad Sinanović, Avdo Huseinović i Faruk Vele.

Moderirala je Agićeva kćerka Ismihana.

Novinar i promotor Sejo Omeragić zapisao je da će čitalac iza svake priče u kjizi "Reload-Priče iz života", koja se dobrim dijelom odnosi na ratna dešavanja u Bosni i Hercegovini, ostati potresen, gotovo slomljen, ali da će se nekim čudom duša uspravljati.

- Moćno Akifovo pisanje nagonit će vam suze na oči i vidjet ćete neviđenu snagu koja se rađa iz bosanskog inata. Ne sjećam se da sam čitao moćnije štivo - poručio je Omeragić budućim čitateljima.

Mirsad Sinanović, također novinar, tvrdi da je Agić napisao gotovo nestvarnu knjigu.

- Nigdje nisam pročitao toliko vjere u bosanskog čovjeka kao u ovoj knjizi i da život i smrt zavise samo od Njega. S radošću preporučujem ovu knjigu na čitanje - zapisao je Sinanović.

Tokom večerašnje promocije prikazan je Agićev dokumentarni film "Istina", potresno svjedočanstvo s autentičnim snimcima o stradanjima i ratnim patnjama žrtava na području Prozora i Gornjeg Vakufa.

Najavljeno je da Agić sprema novi dokumentarni ratni film.

.