Ko će od naredne sezone trenirati Džanana Musu?

Objavljeno: 14.06.17 u 21:54

Hrvatski košarkaški prvak Cedevita u srijedu je i službeno potvrdio slovenskog stručnjaka Jurija Zdovca (51) za svog novog trenera.

Musa ima novog trener FOTO: ARHIV
Musa ima novog trener FOTO: ARHIV

Zdovc će na klupi Cedevite zamijeniti Veljka Mršića koji je napustio klub po završetku sezone u kojoj je osvojio naslov prvaka i pobjednika Kupa te igrao finale regionalne ABA lige.

- Danas je veliki dan za naš klub. Velika mi je čast i zadovoljstvo informirati vas da smo potpisali ugovor s Jurom Zdovcom, koji je od danas i službeno naš novi trener. Veliko mi je zadovoljstvo što smo u naš klub doveli još jedno veliko ime. Jure je imao veliku igračku i trenersku karijeru. Mislim da zajedno možemo napraviti bolje rezultate nego što smo imali i mislim da ćemo zajedno hrvatskoj javnosti u sljedećim sezonama dati puno košarkaških užitaka - izjavio je u direktor Cedevite Davor Užbinec.

Ni Slovenac i nekadašnji trener sarajevske Bosne nije krio oduševljenje što je preuzeo kormilo Cedevite.

- Drago mi je da sam došao u ovaj klub. Nije mi trebalo dugo da se odlučim. Meni je u ovom poslu jako bitno da te netko želi. Kad vidiš da te neko hoće dovesti u svoju sredinu onda je to puno lakše i ja to cijenim. Kroz cijelu svoju karijeru i sportski život, i kad sam igrao, uvijek kad je netko došao k meni ja sam to obično više ili manje odmah prihvatio. To se pokazalo dobrim, iako je možda moja karijera mogla ići i drugačije. Zadovoljan sam što sam tu. Cedevita je klub koji je u zadnje vrijeme u samom vrhu evropske košarke. Čak bih rekao da je taj klub mnogo više cijenjen u inostranstvu, gdje sam ja bio zadnjih godina, nego u regiji. Druga stvar koja me je motivirala u dolasku je želja i sportski motiv da se dođe do Eurolige. Cedevita može izboriti Euroligu kroz Eurokup ili ABA ligu i to je možda čak na kraju i presudilo - kazao je Zdovc, koji je tako postao novi trener našeg Džanana Muse.