open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Ko će prvaka skinuti sa liderske pozicije, Čelik ili Željezničar?
Zanimljivo će biti i na Tušnju gdje se od 21 sat sastaju Sloboda i Velež, koji poslije tri odigrana kola zauzima posljednje mjesto na tabeli bez ijednog boda
10.08.2019. u 07:59
get url
text

Četiri utakmice četvrtog kola BH Telecom Premijer lige igraju se danas. Epitet derbija kola s pravom nosi duel starih rivala, Čelika i Željezničara. Poslije tri kola u novoj sezoni oba tima ne znaju za poraza, a sa po sedam osvojenih bodova, koliko ima i vodeće Sarajevo, zauzimaju drugu i treću poziciju na tabeli.

Ekipa turskog stručnjaka Hasana Özera oba trijumfa ostvarila je na teškim gostovanjima. U prvom kolu Čelik je slavio na Pecari s 1:0, dok je proteklog vikenda nakon preokreta s 2:1 bio bolji od Veleža u Vrapčićima. Jedini remi "crno-crveni" zabilježili su na domaćem terenu protiv Sarajeva u drugom kolu kada je bilo 0:0.

Poslije odličnog starta u novoj sezoni u Zenici vlada velika euforija o čemu najbolje govori posjeta na utakmici protiv Sarajeva, a sigurno da ni večeras neće biti lošija.

- Ovo je jako važna utakmica za nas. Bit će teška, ali, računajući na podršku naših navijača, vjerujem da ćemo pobijediti. Naša je prednost što igramo kući, pred našim navijačima. Ali i mi smo uspješan tim, koji želi i zadržati uspješan niz - kazao je trener Čelika Hasan Özer.

I šef stručnog štaba Plavih sa Grbavice ima svoju "računicu".

- Ne znam puno ekipa koje mogu otići na Bilino polje i reći "nezadovoljni smo bodom". S druge strane, ni oni ni mi nećemo igrati na remi. Radujem se ovom susretu jer prave utakmice nisu bez naboja. U ovakvim mečevima se igrač osjeća kao igrač, a kao trener kao trener. Ima i povika i psovki... Ali ja to doživljavam kao ljubav prema klubu. Igrati u Zenici ili na nekom mjestu, neću reći kojem, da mi neko ne prigovori, nije isto. Vidjeli smo u duelu Čelika i Sarajeva kakav se ambijent napravi na Bilinom polju, a ekipe u takvom ambijentu mogu biti jako opasne - rekao je Osim.

Pravdu u derbiju 4. kola koji počinje u 19 sati uz direktan prijenos na MojaTV dijelit će Elvis Mujić iz Banovića.

Pored Bilinog polja zanimljivo će biti i na Tušnju gdje se od 21 sat sastaju Sloboda i Velež, koji poslije tri odigrana kola zauzima posljednje mjesto na tabeli bez ijednog boda.

Od 17.30 sati u Bijeljini počinje duel Radnika i Borca, dok će u isto vrijeme startati duel Mladost - Tuzla City.

Preostala dva susreta 4. kola, Zrinjski - Zvijezda 09 i Široki Brijeg - Sarajevo, odgođeni su zbog nastupa dva najbolja bh. tima iz prošle sezone u 3. pretkolu Evropske lige.

Premijer liga, 4. kolo:
Radnik - Borac (17.30 sati) / Grbić Zoran / Arena Sport
Mladost - Tuzla City (17.30) / Admir Šehović
Čelik - Željezničar (19) / Elvis Mujić / MojaTV
Sloboda - Velež (21) / Haris Kaljanac / BHT1 /

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.