open-navfaktor-logo
search
Srušio Liverpool
Ko je Milan Pavkov: Prošle godine proglašen najvećim promašajem u historiji Zvezde
Prije tri godine Pavkov je nosio dres srbijanskog trećeligaša Pivare Čelerevo, odakle je prešao u Vojvodinu
07.11.2018. u 12:52
get url
text

Crvena zvezda kreirala je senzaciju nad senzacijama, savladavši Liverpool u Beogradu sa 2:0 u četvrtom kolu UEFA Lige prvaka.

Junak pobjede bio je Milan Pavkov, do sinoć potpuni anonimus, o kojem sada bruji kompletna fudbalska Evropa. Pavkov je napadač, strijelac oba pogotka protiv viceprvaka Starog kontinenta.

Prije tri godine Pavkov je nosio dres srbijanskog trećeligaša Pivare Čelerevo, odakle je prešao u Vojvodinu.

U Novom Sadu proveo je sezonu, a potom odlazi u Radniči Niš, odakle u zimskom prijelaznom roku prošle godine za 300 hiljada eura dolazi u Zvezdu.

U prva tri mjeseca u beogradskom klubu uspio je odigrati šest minuta, pa je među navijačima proglašen najskupljim igračem u historiji Crvene zvezde. Odnosno promašajem! Za svaku minutu na terenu klub je plaćao 50 hiljada eura!

U njegovu odbranu stao je prvi čovjek Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

- Da ga nismo sada uzeli, idućeg ljeta vrijedio bi dva miliona eura i nismo ga htjeli izgubiti. Momak ima nevjerovatne fizičke predispozicije. Treba se još brusiti, nije Zvezda laka. Ako ga sada izgubimo, ko može biti ta nova devetka? Pitaju me, možemo li s Pavkovim uzeti titulu? Kada tražim igrača, pitam se je li investicija ili garancija za titulu. Moraš imati i jedno i drugo. Moraš izbalansirati - rekao je tada Terzić.

Potom je Pavkov vraćen na "balansiranje" u Radnički. Postigao je prošle sezone 23 pogotka, a Zvezda ga je vratila u svoj tim.

U kvalifikacijama za Ligu prvaka Pavkov je ponovo nestao. U četiri pretkola odigrao je samo jedan meč. Gol nije postigao. U prvenstvu Srbije dao je pet golova. U prva tri meča grupne faze elitnog klupskog takmičenja nije učinio skoro ništa. Do sinoć. A onda je došao meč protiv Redsa. Trener Vladan Milojević nije mogao računati na prvog napadača Richmonda Boakyea. Zbog toga je šansu dobio robusini Pavkov. I u potpunosti je iskoristio. O dva najvažnija gola u svojoj karijeri moći će pričati i svojim unucima. Vjerovatno ni o ugovoru, koji mu istječe za pola godine sada ne mora da brine...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.