open-navfaktor-logo
search
Najstarija zastupnica
Ko je Nataša Radulović: Od direktorice koja je za vrtiće kupovala alkohol do "obadanja" u NSRS-u
Najstarija zastupnica u Narodnoj skupštini RS-a Nataša Radulović postala je internet zvijezda. Ona je na jučer održanoj konstituirajućoj sjednici ovog zakonodavnog organa, na kojoj je za predsjednika izabran Nenad Stevandić, briljirala neprimjerenim rječnikom. 
16.11.2022. u 10:23
get url
text

VEZANI TEKST - Cirkus u NSRS-u, predsjedavajuća iz SNSD-a vikala: Nemoj da galamiš ođe, da se obadaš

Tako se na sjednici svim zastupnicima obraćala na "ti". Imala je i brojne ispade, među kojima i onaj o "obadanju". 

- Nemoj me krstiti, oduzet ću ti riječ. Oduzmite Vukanoviću riječ, ne dozvoljavam provokacije. Nemoj ođe da se obadaš, sad ću te izbaciti napolje. Udaljit ću te sa sjednice. Budi korektan - poručila je Radulović zastupniku Nebojši Vukanoviću. 

Radulović u prethodnom zastupničkom mandatu nije često govorila. U rijetkim situacijama kada bi se i javila za riječ, davala je sporne izjave. Tako je jedne prilike PDP-ovoj zastupnici Jeleni Trivić poručila da ako joj se ne sviđa, napusti zemlju.  

I nije prvi put da je ova 71-godišnjakinja u centru nekog skandala. 

Portal Capital je još 2014. godine objavio tekst o direktorici Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banja Luka, koja je za tamošnje vrtiće kupovala stotine litara alkohola. 

Nataša Radulović je prije osam godina na javnom pozivu za nabavku prehrambenih proizvoda i mješovite robe vrijednosti 4,1 milion KM, između ostalog, za potrebe vrtića naručila 666 flaša alkoholnih pića.

U tenderskoj dokumentaciji javnog poziva, direktorica Radulović je tražila da joj ponuđači dostave ponudu za isporuku 234 flaše vina, 72 flaše štoka i 15 kartona piva.

Pomoćnica direktorice za finansije Momirka Mitrović opravdala je tada svoju nadređenu. Na pitanje zašto vrtići kupuju 666 flaša alkoholnih pića, Mitrović je potrebu za tom nabavkom uporedila sa nabavkom toalet papira!

Nataša Radulović rođena je 1951. godine u Pirotu u Srbiji i magistrica je pedagoških nauka. Radulović je bila direktorica vrtića u Banjoj Luci desetak godina. Predsjednica je Aktiva žena SNSD-a u Banjoj Luci, članica je Glavnog odbora SNSD-a, te Gradskog odbora SNSD-a Banja Luka. Na službenoj stranačkoj stranici navedeno je da je majka dvoje djece. 

Radulović je kao kandidatkinja SNSD-a osvojila direktni mandat u NSRS-u sa osvojenih 6.094 glasa. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.