open-navfaktor-logo
search
Temperamentni stručnjak
Ko je Nenad Lalatović? Novi trener Borca je skandal majstor i veliki fan Aleksandra Vučića
Trener iz Srbije Nenad Lalatović novi je šef struke banjalučkog Borca
05.06.2022. u 17:03
get url
text

Lalatoviću je ovo prvi dolazak u bosanskohercegovački fudbal. Dosad je uglavnom radio u Srbiji.

On je vjerovatno najzanimljiviji trener u Srbiji, majstor je incidenata i skandala. Otkako je počeo trenersku karijeru prati ga glas "lošeg momka".

U oktobru 2014. godine odigran je 147. Vječiti derbi na stadionu u Humskoj. Lalatović je sa klupe predvodio Crvenu zvezdu, a Partizan je pobijedio rezultatom 1:0. Nakon meča, čekalo se na izjavu trenera Crvene zvezde, a jedan navijač je skakao po tunelu kojim su igrači prolazili u svlačionice. Lalatović je imao interesantnu poruku za pomenutog navijača.

Krajem 2015. Lalatović je napustio Borac iz Čačka. Ali tome je prethodilo najprije žustra svađa sa navijačima Radničkog, nakon što je Borac rezultatom 1:0 slavio u Nišu. Navijači su u toku utakmice vrijeđali trenera, a on nije uspio da iskontroliše emocije nakon meča.

Lalatović je poznat i po tome što se ne libi javno, na konferencijama za medije pričati o dugovima kluba prema igračima i trenerima.

U julu 2018. kvalifikacije za Ligu Evrope su bile u punom toku, kada je Radnički igrao prvu utakmicu protiv maltežanske Gzire. Pri rezultatu 4:0 na stadionu Čair, Lalatović je riješio da se zabavi, a da u isto vrijeme pokaže svoje fudbalsko umijeće. Zbog toga je zaradio isključenje.

Trener poznat po ekscesima tokom utakmica priča i svađa se s navijačima. Tako je u oktobru 2019. kao trener Vojvodine u Nišu nakon verbalnog duela s navijačima Radničkog prijetio i klanjem, poslije čega je dobio crveni karton.

Kao bivši fudbaler i trener Crvene zvezde "posebne" odnose ima s navijačima Partizana. Pogotke svog tima zna emotivno da proslavi.

Lalatović je fan Aleksandra Vučića i nedavno mu je u kampanji za predsjedničke izbore javno pružio podršku.

Sudeći po svemu viđenom, Premijer liga BiH dolaskom Lalatovića dobit će novu dimenziju.

Temperamentni stručnjak uglavnom je radio u Srbiji. Vodio je mnoge timove poput Srema, Proletera, Voždovca, Napretka iz Kruševca, Crvene zvezde, Borca iz Čačka, Vojdvodine, Čukaričkog, Radničkog iz Niša, Vojvodine, Radničkog iz Kragujevca.

Jedini inostrani angažman imao je nedavno u Al- Batinu iz Saudijske Arabije, ali se zadržao samo osam utakmica.

Lalatović je bio i selektor reprezentacije Srbije do 21 godine.

Jedini trofej u karijeri osvojio je s Vojvodinom, a radi se o peharu Kupa Srbije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.