open-navfaktor-logo
search
Bh. centar
Ko je Nurkićev "brat za cijeli život"?
Košarkaši Portland Trail Blazersa spremaju se za nastavak sezone u NBA ligi koji je prekinula i tako u dobroj mjeri poremetila pandemija koronavirusa.
15.07.2020. u 07:58
get url
text

U trenutku kada je sezona prekinuta tim košarkaškog reprezentativca Bosne i Hercegovine Jusufa Nurkića nalazio se na devetom mjestu Zapadne konferencije, a naš centar željno je iščekivao povratak na parket poslije teškog loma noge od kojeg se dugo oporavljao.

U 66 ovosezonskih utakmica Portland je ostvario 29 pobjeda i 37 poraza. U ovoj franšizi se nadaju da će povratkom Nurkića dobiti na čvrstoći pod košem i u odbrani, te da će u nastavku sezone biti dosta kvalitetniji i konkurentniji.

Rukovodstvo NBA lige je ranije odlučilo da timovi koji nemaju nikakve šanse za play-off ne rizikuju povrede igrača, pa će tako u novom formatu igrati samo 22 tima, za što su glasale sve franšize osim upravo Nurkićevog Portlanda.

Ipak, ako je suditi po Nurkićevog raspoloženju, Trail Bazersi bi i mogli napraviti iznenađenje, a u tome prilog svjedoči i zanimljiva objava bh. centra.

Naime, u jednom statusu na Twitteru, u kojem je podijelio nekoliko fotografija na kojima je zagrljen sa Damianom Lillardom, Nurkić je prvu zvijezdu tima opisao riječima "brat za cijeli život".

Osim Portlanda u Orlandu će se u nastavku sezone takmičiti: Boston, Brooklyn, Dallas, Denver, Houston, Indiana, LA Clippersi, LA Lakersi, Memphis, Miami, Milwaukee, New Orleans, Oklahoma, Orlando, Philadelphia, Phoenix, Sacramento, San Antonio, Toronto, Utah i Washington.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.