Njene prepirke i direktno obraćanje zastupnicima u NSRS-u izazvalo je smijeh u skupštinskoj sali, a dio njih joj je aplaudirao. Ipak, na kraju jučerašnjeg skupštinskog zasjedanja, izvještaj komsije na čijem je čelu, a koji je kritikovala uglavnom opozicija, je usvojen.

Tokom dana malo ko se bavio onim što piše u izvještaju, jer je sva pažnja bila usmjerena na način njenog izlaganja.

Ovo nije prvi put da izvještaj ove komisije u NSRS-u izaziva brojne reakcije, uglavnom zbog nastupa predsjednice.

Obrenka Slijepčević je izabrana na ovu funkciju 2009. godine, što znači da Komisijom rukovodi posljednjih 14 godina.

Prije toga, a kako se navodi u njenoj biografiji, bila je sekretar Tužilaštva RS-a, kao rukovodilac administrativnog odjeljenja i radila poslove po nalogu entitetskog tužioca vezane za funkcioniranje tužilaštva.

0d 2000. godine radila je i kao izvršni sekretar Visokog sudskog i tužilačkog vijeća.

U skupštini RS-a je jučer više puta istakla da je bila "vukovac", da je završila banjalučku Gimnaziju, te diplomirala na Pravnom fakultetu, kao i da je završila "londonsku školu".

Odgovarajući na podsmijehe poslanika NSRS-a, Slijepčević je jučer u završnoj riječi istakla:

- Ja sam od vas izabrana 2009. godine, jednoglasno! Za mene je i gospodin Govedarica (SDS) glasao kad je bilo kritično, i vi i PDP… Četiri godine vi isto ponavljate – slijepa. Ja sam udata Slijepčević, a djevojački sam Bojić, znači možeš me se i bojati slijepe. Ja sam izabrana jednoglasno 2009., ne bih bila na ovoj funkciji… Ja sam predsjednica izabrana od vas. Što me birate? Što glasate za mene? - kazala je, između ostalog, Slijepčević.